Newsroom

Newsroom

Ηράκλειο: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Kρίσιμες συνεχίζουν να είναι οι ώρες για την 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

μεθ

Αγωνία για την υγεία της 17χρονης μαθήτριας από το Περιστέρι Αττικής που, ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο σχολικής εκδομής, κατανάλωσε βούτυρο και έπαθε αλλεργκό σοκ. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχοντας πάθε ανακοπή, όπου οι γιατροί κατάθεφαραν ύστερα από 10 λεπτά προσπαθειων να την επαναφέρουν στη ζωή.

Από το απόγευμα της Κυριακής (10/12), η άτυχη μαθήτρια, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ εκδόθηκε και ιατρικό ανακοινωθέν για την έκβαση της υγείας της, στο οποίο γίνεται λόγος για «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση».

Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).
Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.
Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.
Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Οι γονείς της κοπέλας έφυγαν άρον-άρον από την Αθήνα και έφτασαν σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο, για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους.

Έφαγε βούτυρο, υπέστη αλλεργικό σοκ και στη συνέχεια ανακοπή

Θυμίζεται ότι η 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, όπου διέμενε με τους συμμαθητές της και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Κατά πληροφορίες, η ανήλικη, παρ’ ότι ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, κατανάλωσε βούτυρο, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Επί 10 λεπτά προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11.15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί 10 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την βοηθήσουν.

Ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά, είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης

Η κοπέλα, που ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρεται να κατανάλωσε βούτυρο κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους συμμαθητές της. Αποτέλεσμα ήταν να εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση και, καθώς γνώριζε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…