Ιράκ: Αντάρτες του ISIL αποκεφάλισαν εκατοντάδες Ιρακινούς στρατιώτες

Εκατοντάδες Ιρακινοί στρατιώτες βρήκαν άγριο θάνατο στο Ιράκ και το Λεβάντε από τους τζιχαντιστές του ISIL, που από τις 9…

isil 0

Εκατοντάδες Ιρακινοί στρατιώτες βρήκαν άγριο θάνατο στο Ιράκ και το Λεβάντε από τους τζιχαντιστές του ISIL, που από τις 9 Ιουνίου επιτίθενται εναντίον των ιρακινών επαρχιών. Όπως έγινε σήμερα γνωστό από τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, κατέλαβαν την Ταλ-Άφαρ και το αεροδρόμιό της, μια στρατηγικής σημασίας ιρακινή πόλη ανάμεσα στη Μοσούλη και τα συριακά σύνορα.

«Εκατοντάδες στρατιώτες αποκεφαλίσθηκαν και απαγχονίστηκαν στη Σαλαχεντίν, τη Νινευή, την Ντιγιάλα, το Κιρκούκ και περιοχές όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες  του ISIL», της ισχυρής τζιχαντιστικής οργάνωσης που μάχεται στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο Κάσεμ Άτα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι για θέματα ασφαλείας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πολλές εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης σε αυτές τις “σφαγές”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Στο μεταξύ, τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν γνωστό πως οι αντάρτες πήραν τον πλήρη έλεγχο της Ταλ-Άφαρ (380 χλμ. βορείως της Βαγδάτης) και του αεροδρομίου της μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και ενώ μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μάλικι, ο Κάσεμ Άτα, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση πως οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή. Αυτή η πόλη όπου ζουν κυρίως σιίτες, είναι η σημαντικότερη της επαρχίας Νινευή που δεν είχε πέσει πλήρως στα χέρια των ανταρτών, των οποίων ηγούνται οι τζιχαντιστές του ISIL.

Η Ταλ-Άφαρ βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τα συριακά σύνορα. Ο ISIL φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ και έχει ήδη καταλάβει πολλές περιοχές στη Συρία.

Οι μαχητές του ISIL, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους οπαδούς του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, έχουν πάρει από τις 9 Ιουνίου τον έλεγχο της δεύτερης πόλης του Ιράκ, της Μοσούλης, ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Νινευή, στην οποία ανήκει η Μοσούλη, το Τικρίτ και άλλων τομέων των επαρχιών Σαλαχεντίν (βόρεια), Ντιγιάλα (ανατολικά) και Κιρκούκ (βόρεια).

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…