Newsroom

Newsroom

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Προσγειώθηκε στα 8,38 μ. – «Δεν μου αρέσει να είμαι διάσημος» (Video)

Ο 25χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους πέτυχε μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον Κόσμο με 8,38 μ. Ξεχωριστές ήταν οι δηλώσεις του για ακόμα μια φορά, μετά τη νίκη του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

tentoglou5 2048x1334 1

Μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο πέτυχε με 8,38 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, που ολοκληρώθηκε στον Βόλο, ενώ είχε και άλματα στα 8,26 μ., 8,23 μ. και 8,10 μ., κλείνοντας έτσι θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ξεχωριστές ήταν και οι δηλώσεις του για ακόμα μια φορά.

«Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω λίγο καλύτερη επίδοση σήμερα, αφού οι συνθήκες ήταν ιδανικές, αλλά έκανα τεχνικά λάθη χωρίς λόγο», σχολίασε ο ίδιος. «Έχουμε πολύ καιρό μέχρι το Παγκόσμιο, που είναι ο μεγάλος στόχος μου. Αυτή την εποχή προσπαθώ να κάνω χαλαρός μεγάλα άλματα».

Mόνο οι Ινδοί Όλντριν (8,42 μ.) και Σρισάνκαρ (8,41 μ.) έχουν πηδήξει φέτος πιο μακριά από τον Τεντόγλου. O Nίκος Σταματονικολός ήταν δεύτερος στο αγώνισμα με 7,86 μ., ατομικό ρεκόρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισε τον τίτλο στο επί κοντώ γυναικών, με άλμα στα 4,61 μ. Ο Γιάννης Κυριαζής εκτόξευσε το ακόντιο στα 79,61 μ. Ο Ανδρέας Πανταζής πέτυχε 16,91 μ. υπό κανονικές συνθήκες στο τριπλούν, ενώ είχε και άλμα στα 17,19 μ. με ισχυρότατο ευνοϊκό άνεμο. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν δεύτερος με 16,82 μ.

Η 30χρονη Οξάνα Κορένεβα, που ακόμη δεν έχει λάβει την ελληνική αθλητική υπηκοότητα, πέτυχε «νταμπλ», με 6,43 μ. στο μήκος και 13,92 μ. στο τριπλούν. Η Άρτεμις Αναστασίου κέρδισε τόσο τα 100μ με 11.41 όσο και τα 200μ με 23.40.

Στο διήμερο των αγώνων στον Βόλο ξεχώρισαν ακόμη ο Μιχάλης Αναστασάκης με 74,21 μ. στη σφυροβολία και η Σταματία Σκαρβέλη με τα 68,83 μ. στο ίδιο αγώνισμα, η Δήμητρα Γναφάκη με τα 56.69 στα 400μ με εμπόδια, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με το 10.15 στα 100μ. (με ευνοϊκό άνεμο), ο Εμμανουήλ Καραλής με τα 5,50 μ. στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης με τα 13.61 και τον 15ο τίτλο του στα 110μ με εμπόδια, η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 13.05 στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ελίνα Τζένγκο με 58,50 μ. στον ακοντισμό.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τεντόγλου:

Για το τι τον χαροποίησε περισσότερο στους αγώνες: «Καλός αγώνας ήταν, αλλά πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω λίγο παραπάνω σήμερα, λόγω του ότι είχε ωραίες συνθήκες εδώ, στον Βόλο. Τις άλλες μέρες ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, αλλά σήμερα ήταν πολύ ήπιος και ήταν ό,τι πρέπει για μένα, αλλά είχα τεχνικά λάθη χωρίς λόγο και το έχανα μόνος μου. Έχασα μεγάλη επίδοση μόνος μου. Το 38 είναι οκ, είναι season best».

Για το αν είναι στο πλάνο να βγαίνουν τέτοιες επιδόσεις σε αυτό το σημείο της σεζόν: «Είναι μέσα στο πλάνο, αλλά δεν έχει καμία σχέση ο αγώνας που κάνω τώρα με αυτόν που θα δώσω στο παγκόσμιο. Έχει πολύ καιρό ακόμα μπροστά το Παγκόσμιο. Έχω έναν τρόπο να δίνω την ενέργειά μου στον αγώνα που πρέπει και να τα δίνω όλα. Σήμερα δεν ήμουν έτοιμος να τα δώσω όλα. Αλλά προσπαθώ κάπως χαλαρά να κάνω μια μεγάλη επίδοση. Κάπως έτσι το πάω με τους αγώνες τώρα. Προσπαθώ ενώ είμαι χαλαρός και βάζω πολλή προπόνηση, να κάνω μια καλή επίδοση. Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχω, δεν είμαι άνετος και χαλαρός.. Σήμερα το 38, που χάλασα λίγο την προσγείωση, θα μπορούσε να ήταν 45άρι, η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Το έχασα μόνος μου. Και σε άλλο ένα άλμα, στο 23 που πάτησα πολύ πίσω».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο η νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Εννοείται είναι ο μεγάλος μου στόχος. Προσπαθώ να πάω εκεί και να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι δυνατός, να κάνω έναν ωραίο αγώνα, να δώσω μια καλή μάχη. Αυτό έχει σημασία. Μπορεί να μην κερδίσω, αλλά τουλάχιστον θέλω να δώσω μια καλή μάχη. Να μην το χάσω μόνος μου, επειδή δεν ήμουν έτοιμος, να το χάσω επειδή ήταν καλύτερος ο άλλος, αλλά όχι επειδή έκανα εγώ χαζομάρα. Αυτό δεν μου αρέσει».

Για την αγάπη του κόσμου: «Δεν ξέρω τι να πω. Παίρνω την αγάπη τους, αλλά δεν είναι ο στόχος μου. Δεν μου αρέσει να είμαι πολύ διάσημος, ούτε μου αρέσει να με ξέρουν όλοι, δεν μου αρέσει. Ούτε να είμαι πρότυπο».

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…