Newsroom

Newsroom

Ηπατίτιδα: Αυτό το στοιχείο τρομάζει τους ειδικούς – Τι συνέβη στο 10% των παιδιών που νόσησαν

«Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων» δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

thermometer g1c88a9a31 1920 1

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τουλάχιστον ένα παιδί έχει πεθάνει εξαιτίας οξείας ηπατίτιδας από άγνωστη αιτία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 169 κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά από συνολικά 12 χώρες.

Όπως είναι αναμενόμενο, ανησυχία έχει ξεσπάσει και στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη για Ηπατίτιδα: «Πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό»

«Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, ακόμα διερευνάται η αιτία έξαρσης της ηπατίτιδας σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό».

Βέβαια, η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κοροναϊό.

Επιπλέον, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί ξέρουν πως θεραπεύονται και πως αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα.

Τέλος, ανέφερε ότι «οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους», ενώ παράλληλα κάλεσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική.

«Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών», επισήμανε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…