ΗΠΑ: Θανατοποινίτης γλίτωσε την εκτέλεση επειδή… δεν του έβρισκαν φλέβα

Άγνωστο αν ή πότε θα επαναπρογραμματιστεί η εκτέλεσή του

CropImage 35

Το βράδυ της Τρίτης ο 73χρονος Τόμας Κριτς έφαγε το “τελευταίο γεύμα” του (επέλεξε τηγανιτό κοτόπουλο), καθώς την επόμενη μέρα επρόκειτο να εκτελεστεί. Όμως τελικά αυτό δεν έμελλε να είναι το τελευταίο του γεύμα.

Η εκτέλεση του Κριτς, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για δολοφονία που διέπραξε το 1981, σταμάτησε την τελευταία στιγμή, καθώς η ιατρική ομάδα δεν κατάφερε να του χορηγήσει τη φονική ένεση στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές του Άινταχο.

Όπως έγινε γνωστό, τρία μέλη της ιατρικής ομάδας προσπάθησαν συνολικά οκτώ φορές να χορηγήσουν τη φονική ένεση στον 73χρονο θανατοποινίτη, όμως απέτυχαν. Σε κάποιες περιπτώσεις δε βρήκαν φλέβα, ενώ σε άλλες βρήκαν φλέβα, όμως δεν ήταν καλής ποιότητας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η δυσκολία εντοπισμού φλέβας σχετίζεται με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 73χρονος.

Πλέον, η τύχη του Κριτς, που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο συγκρατούμενού του, όταν εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, παραμένει άγνωστη: το ένταλμα για τη θανάτωσή του έληξε και θα πρέπει να εκδοθεί νέο για να επιχειρηθεί ξανά η εκτέλεσή του. Δεν είναι σαφές αν ή πότε θα επαναπρογραμματιστεί η εκτέλεσή του.

2024 02 29 095106

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική