Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Τζορτζ Σάντος – Υπό κράτηση για 13 κατηγορίες

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής τέθηκε υπό κράτηση στο Μέλβιλ του Λονγκ Άιλαντ, όπου στεγάζεται το FBI, σύμφωνα με το CNN. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο στο Central Islip.

AP23130489932240

Τις κατηγορίες εναντίον του βουλευτή Τζορτζ Σάντος, με τον ρεπουμπλικάνο βουλευτή της Νέας Υόρκης να τελεί υπό κράτηση, αποκάλυψε την Τετάρτη (10/5) το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι συνολικά 13 κατηγορίες εναντίον του εκπροσώπου της 3ης περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Σάντος, του οποίου το εκπληκτικό μοτίβο ψεμάτων και κατασκευασμάτων άφησε άναυδους τους πάντες, κατηγορείται για 13 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά κατηγοριών για παρακολούθηση με κοριούς, τριών κατηγοριών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μιας κατηγορίας για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων και δύο κατηγοριών για ψευδείς δηλώσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής τέθηκε υπό κράτηση στο Μέλβιλ του Λονγκ Άιλαντ, όπου στεγάζεται το FBI, σύμφωνα με το CNN. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο στο Central Islip.

Ο Σάντος αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο δικηγόρος του βουλευτή αρνήθηκε να σχολιάσει στο CNN την Τρίτη, όπως επίσης και εκπρόσωποι της εισαγγελίας του Μπρούκλιν, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

Ο Σάντος επέστρεφε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τρίτης, απουσιάζοντας στις ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το βράδυ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN.

Εκπρόσωπος του Σάντος, η Νάισα Γούμερ, δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων το απόγευμα της Τρίτης και αποχώρησε απότομα από το γραφείο του βουλευτή στην Ουάσινγκτον με το σακίδιό της, όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες εναντίον του. Πριν από την αποχώρησή της από το γραφείο, το CNN είδε τρεις υπαλλήλους του Σάντος να αποχωρούν απότομα με τις τσάντες τους. Δεν ήθελαν να μιλήσουν όταν τους ζητήθηκε σχόλιο.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής, ο οποίος εξελέγη πέρυσι για να εκπροσωπήσει μια περιφέρεια που περιλαμβάνει τμήματα του Λονγκ Άιλαντ και του Κουίνς, βρίσκεται υπό έρευνα για πολλές δικαιοδοσίες και από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί, μαζί με ορισμένους Ρεπουμπλικάνους της Νέας Υόρκης, καλούν τον Σάντος να παραιτηθεί για κατηγορίες που κυμαίνονται από εγκληματική συμπεριφορά στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι ασήμαντη προσωπική ανεντιμότητα και εκτείνονται σε χρονικό διάστημα πάνω από μια δεκαετία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι θα εξετάσει τις κατηγορίες προτού αποφασίσει αν θεωρεί ότι ο Σάντος πρέπει να απομακρυνθεί από το Κογκρέσο.

“Θα εξετάσω τις κατηγορίες”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος από την Καλιφόρνια στο CNN την Τρίτη.

Το CNN εντόπισε τον Σάντος στο Καπιτώλιο νωρίτερα σήμερα, καθώς μπαινόβγαινε στο γραφείο του Μακάρθι. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν γνώριζε γιατί βρισκόταν εκεί ο Σάντος και ότι ο βουλευτής δεν του είχε πει προσωπικά για τις κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του, ο Σάντος έχει κατηγορηθεί για παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί σύγκρουσης συμφερόντων, για υπεξαίρεση μετρητών που προορίζονταν για τον ετοιμοθάνατο σκύλο ενός βετεράνου του Ιρακινού πολέμου, για καθοδήγηση ενός σχεδίου απάτης με πιστωτικές κάρτες και για ψέματα σχετικά με το πού πήγε σχολείο και πού εργάστηκε.

Το κατηγορητήριο – Politico

Η Ρένα Κουβελιώτη μιλάει για την άγρια επίθεση που δέχτηκε: «Με μια λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω» – (video)

κουβελιωτη 1

Η Ρένα Κουβελιώτη μιλάει για την άγρια επίθεση που δέχτηκε: «Με μια λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω» – (video)

Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη δέχθηκε επίθεση ενώ έκανε ρεπορτάζ για αυθαίρετες εργασίες.