Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν δικαστικής απόφασης.

im 711942

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν στις 28 Οκτωβρίου, από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι, διακρίνονται ο Πολ Πελόζι και ο δράστης, σε έναν διάδρομο του σπιτιού, να κρατούν και οι δύο τη βαριοπούλα. Οι αστυνομικοί τους διατάζουν να την πετάξουν αλλά ο Ντέβιντ Ντιπέιπ αρνείται, την τραβάει προς το μέρος του και στη συνέχεια χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του Πολ Πελόζι.

Οι αστυνομικοί σπεύδουν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο που είναι πεσμένος στο πάτωμα και δείχνει αναίσθητος, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απομακρύνουν τον δράστη από το θύμα.

Μετά την επίθεση, ο 82χρονος Πολ Πελόζι χειρουργήθηκε για κάταγμα στο κρανίο και σοβαρά τραύματα στο δεξί μπράτσο και τα χέρια. Νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα με απόφαση του δικαστή Στίβεν Μέρφι, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν και οι δύο πλευρές, τόσο η υπεράσπιση του Ντιπέιπ όσο και η κατηγορούσα αρχή.

Η Νάνσι Πελόζι είπε νωρίτερα ότι δεν σκοπεύει να δει τα πλάνα. «Θα ήταν πολύ δύσκολο να δω μια επίθεση εναντίον του συζύγου μου», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Πρόσθεσε ότι ο Πολ Πελόζι θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμη για να αναρρώσει πλήρως.

Ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντιπέιπε, πρώην ακτιβιστής γυμνιστής και υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας, είπε ότι εισέβαλε στο σπίτι τον Πελόζι γιατί ήθελε να επιτεθεί στην τότε πρόεδρο της Βουλής, λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Του έχει ασκηθεί δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…