ΗΠΑ: 65,000 περισσότεροι άνδρες από γυναίκες πέθαναν από Covid από τον Αύγουστο 

Για τους άνδρες είναι 1.6 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα.

Τουλάχιστον 65,000 παραπάνω άνδρες σε σχέση με γυναίκες έχουν πεθάνει από κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το ίδρυμα “Brookings”.

Παρόλο που η παραπάνω δυσαναλογία στα ποσοστά θνησιμότητας από κορονοϊό έχει καταγραφεί στο παρελθόν, για την τελευταία αυτή έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη, χρησιμοποίησαν τα πιο πρόσφατα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ για να υπολογίσουν το χάσμα στα ποσοστά θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, το οποίο μάλιστα φέρεται να μεγεθύνεται στη μέση ηλικία των δυο φύλλων.

Οι λόγοι για τα δυσανάλογα ποσοστά θνησιμότητας ποικίλουν

Η έρευνα βρήκε πως, παρόλο που η ηλικία αποτελεί γνωστό παράγοντα που αυξάνει το ρίσκο στο να νοσήσει κανείς από τον ιό και να πεθάνει, σε ό,τι αφορά το χάσμα στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των δύο φύλλων, «ρόλο φέρεται να παίζει και ο συνδυασμός σειράς, άλλων ποικίλων παραγόντων, όπως η φυλή, η κοινωνική τάξη, η γεωγραφία και άλλα πολλά».

Για τους άνδρες είναι 1.6 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα. Από τον Μάρτη ωστόσο, από τη στιγμή που άρχισε να εφαρμόζεται το εμβόλιο, το χάσμα αυτό έχει μικρύνει για κάποιες ηλικιακές ομάδες. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ κατέγραψε 362,187 θανάτους ανδρών και 296,567 θανάτους γυναικών για το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου του 2020 και Αυγούστου αυτής της χρονιάς. 

Σημειώνεται επίσης, πως η φυλή αποδείχθηκε επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στα ποσοστά θνησιμότητας, με την έρευνα να συμπεραίνει, βασιζόμενη και σε προγενέστερες έρευνες, ότι «οι θάνατοι Μαύρων και Ισπανόφωνων ή Λατίνων είναι έξι φορές υψηλότεροι σε ποσοστά από ότι των λευκών. 

Είναι ζήτημα επιτακτικής ανάγκης να δοθεί προτεραιότητα στις «πιο ευάλωτες ομάδες», συμπεριλαμβανομένου «ανδρών, και ειδικά Μαύρων ανδρών» – μια πρόταση που θα έχει φυσικά τις προκλήσεις της, λαμβάνοντας υπόψιν τους υπάρχοντες κοινωνικό-οικονομικούς παράγοντες καθώς και τυχόν εμπόδια στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας για πολλούς έγχρωμους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από το Washingtonpost.com

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανού, ο…

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίασε τον…