Newsroom

Newsroom

Ινδία: Έξι κατηγορούμενοι για το βιασμό της 23χρονης

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όχι μόνο την κοινή γνώμη της Ινδίας αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Μία νεαρή γυναίκα 23 χρόνων…

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όχι μόνο την κοινή γνώμη της Ινδίας αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Μία νεαρή γυναίκα 23 χρόνων έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι άντρες στο Νέο Δελχί, μέσα σε λεωφορείο. Οι δράστες βίασαν και ξυλοκόπησαν άγρια την άτυχη κοπέλα, η οποία χθες το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. Οι γιατροί διέγνωσαν πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Η επίθεση εναντίον της προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και διάλογο σε εθνικό επίπεδο με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Αρκετοί βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Σήμερα η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα ως ύποπτους για το βιασμό και το θάνατο της 23χρονης. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Νέο Δελχί, Ραζάν Μπαγκάτ, «Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες (για ανθρωποκτονία)».

Η αστυνομία του Νέου Δελχί απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία και απέκλεισε αρκετές συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Σε ανακοίνωση του ο διοικητής της αστυνομίας της ινδικής πρωτεύουσας Νιράζ Κουμάρ ζήτησε να διατηρηθεί η τάξη στην πόλη μετά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Επίσης η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το μνημείο India Gate και δέκα σταθμούς του μετρό.

Λίγο νωρίτερα ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο της κοπέλας. «Θα είναι ένας πραγματικός φόρος τιμής στη μνήμη της αν μπορέσουμε να μετατρέψουμε τα αισθήματα και τις κινητοποιήσεις αυτές σε εποικοδομητικές ενέργειες», τόνισε ο Σίνγκ.