Newsroom

Newsroom

Ινδία: 12χρονη αυτοκτόνησε επειδή η δασκάλα την έκανε ρεζίλι για την περίοδο της

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένα 12χρονο κορίτσι αφού δεν άντεξε την ντροπή όταν η δασκάλα της έδειξε σε όλη την τάξη τον λεκέ που είχε η ανήλικη στο παντελόνι της αφού είχε αδιαθετήσει.

59a9253f1dc524401e8b4618

Η κοπέλα πήδηξε από ένα κτίριο που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της στη νότια Ινδία, στο Tamil Nadu, την περασμένη Δευτέρα, αφήνοντας ένα σημείωμα, όπως λένε οι αξιωματούχοι στο οποίο έλεγε ότι η δασκάλα της, την είχε βασανίσει.

Οι αρχές από την πλευρά τους ερευνούν τους ισχυρισμούς αυτούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν ήταν αυτή η πραγματική αιτία που το 12χρονο κορίτσι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως μεταδίδουν τα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν οι συμμαθητές της, της είπαν ότι είχε αίμα στα ρούχα της, εκείνη ζήτησε βοήθεια από τη δασκάλα της. Όμως, η δασκάλα ανάγκασε την κοπέλα να δείξει το λεκέ σε όλη την τάξη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η δασκάλα δεν έλαβε καν υπόψη ότι υπήρχαν αγόρια στην τάξη», ανέφερε η εφημερίδα News Magazine.

Οι γονείς έμαθαν για το περιστατικό από τους συμμαθητές της άτυχης κοπέλας και ζήτησαν την τιμωρία της δασκάλας.

Στην Ινδία, οι γυναίκες και τα κορίτσια της εμμηνόρροιας θεωρούνται συχνά ακατάλληλες και ακάθαρτες και υφίστανται διακρίσεις τις μέρες εκείνες. Για παράδειγμα, μπορεί να μην επιτρέπεται να πάνε στον ναό ή δεν επιτρέπεται να αγγίζουν συγκεκριμένα τρόφιμα.