«Ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων» αύριο

Κινητοποίηση του δικηγορικού κλάδου για «την αντιφατική και κακή νομοθέτηση» και την αδράνεια της κυβέρνησης στη στήριξη του κλάδου

NewsRoom 14/04/2021 | 10:28

«Ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων» έχει κηρύξει την Πέμπτη 15 Απριλίου η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας. Αύριο στις 12:00 δικηγόροι θα σθγκεντρωθούν στην έδρα κάθε πρωτοδικείου της χώρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για «την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης - Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, θεσμικών και οικονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η διαμαρτυρία θα διοργανωθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.