Newsroom

Newsroom

Ηλιούπολη-Trafficking: Το βίντεο της αστυνομικής καταστολής μέσα στα δικαστήρια

Πρωτοφανείς για τα δικαστικά χρονικά εικόνες με βίντεο να καταγράφουν μαινόμενους αστυνομικούς των ΥΜΕΤ να σπρώχνουν και να χτυπούν κόσμο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης.

ματ ηλιουπολη

Eπεισόδια στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, με ξύλο και χρήση χημικών, μετά την αθώωση του πρώην αστυνομικού, για την υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολης, που προκάλεσε την οργή των συγγενών στη δικαστική αίθουσα.

Ομάδες καταστολής έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς, μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες, για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που αθώωσε τον αστυνομικό, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από νεαρή κοπέλα ότι, την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμά του, την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ακούστηκε η λέξη «αθώος» για τον επίορκο αστυνομικό, επικράτησε πανδαιμόνιο στη αίθουσα με το κοινό να φωνάζει: «ντροπή», «είστε όλοι βιαστές».

 

 

 

 

 

Η ένταση κορυφώθηκε με τους ανθρώπους να φωνάζουν ότι «πρώτα λέτε “σπάσε τη σιωπή” και ύστερα ξεπλένετε τον κάθε βιαστή». Αποτέλεσμα της έντασης που σημειώθηκε ήταν να αποχωρήσει η έδρα του δικαστηρίου.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εκκενώνοντας την αίθουσα χτυπούσαν με γκλοπ ενώ υπάρχουν αναφορές για ρίψη χημικών εντός του διαδρόμου του δικαστηρίου.