Newsroom

Newsroom

Ηλεία 2007: Οι καυτές συμβάσεις των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των πιλότων

Υπερτιμολογημένες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, πλασματικές ώρες πτήσεις, υψηλότατο κόστος. Οι συμβάσεις μίσθωσεις των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας…

elikoptera

Υπερτιμολογημένες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, φωτογραφικοί διαγωνισμοί, πλασματικές ώρες πτήσεις, υψηλότατο κόστος. Οι συμβάσεις μίσθωσεις των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεπερνούν κάθε φαντασία, ενώ η όλη ιστορία θυμίζει καλοστημένο σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Στελέχη της ΠΥ, πολιτικά πρόσωπα, ιδιωτικές εταιρείες συμμετείχαν σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με μοναδικό θύμα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το ελληνικό δημόσιο νοίκιαζε συστηματικά από ελικόπτερα από ιδιωτικές εταιρείες. Όπως αποδεικνύεται όμως από την εισαγγελική και τη δημοσιογραφική έρευνα αλλά και από τις ίδιες προσφορές αυτών των εταιρειών, οι συμβάσεις ήταν υπερτιμολογημένες με τιμές έως και διπλάσιες από τις πραγματικές.

Στο παιχνίδι των φωτογραφικών διαγωνισμών, συμμετείχε ενεργά ένας κλειστός κύκλος στελεχών της Πυροσβεστικής. Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC που κυκλοφορεί, τα στελέχη αυτά δημιουργούσαν τις προδιαγραφές που φωτογράφιζαν συγκεκριμένη εταιρία, η οποία προμήθευε τα ελικόπτερα σε ότι τιμές ήθελε. Δεν κέρδιζε όμως μόνο από αυτό αλλά και από τις έμμεσες επεκτάσεις των συμφωνιών. Πέρα από αυτές τις ώρες το δημόσιο πλήρωνε επιπλέον ώρες πτήσης και μάλιστα ενάντια σε τιμές ακόμα μεγαλύτερες ανά ώρα.

Το σκανδαλώδες όμως της υπόθεσης δε σταματά εδώ. Όταν το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, τρεις από τους υπόδικους προήχθησαν σε ανώτερους βαθμούς και θέσεις παρότι υπόδικοι.

Το HOT DOC φιλοξενεί επίσης συγκλονιστικές μαρτυρίες πιλότων και πρώην στελεχών της ΠΥ. Σε πολλές περιπτώσεις λάμβαναν εντολές να ρίξουν νερό αφού πρώτα η φωτιά είχε σβήσει, ή να «ρίχνουν νερό στα βράχια», ενώ η Ελλάδα καιγόταν και χάνονταν ανθρώπινες ζωές.

Μη χάσετε το τεύχος του ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.


Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…