Ικανοποίηση στην Κύπρο από τις αναφορές για Βγενόπουλο στη Βουλή

Το θέμα «ταμπού» της υπόθεσης του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής Τράπεζας το οποίο μέχρι πρόσφατα κανένα MME πλην του Hot Doc και του koutipandoras.gr δεν άγγιζε, φαίνεται να έχει λάβει τη δημοσιότητα και την προσοχή που του αρμόζει.

56fbc1671dc524286c8b4639

Κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επί τάπητος την υπόθεση Βγενόπουλου όπως και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η έκταση που έχει λάβει η σκανδαλώδης υπόθεση καθώς και οι κινήσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης φαίνεται πως δίνουν ικανοποίηση στους κύπριους καθώς και πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα τους.

Η υπόθεση του «Mr. MIG» αποτέλεσε κεντρικό θέμα στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν που έδωσε το έναυσμα για τη συζήτηση έπειτα από την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη περί «πιέσεων» από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την προσπάθεια «ελέγχου» της. Αυτή την αναφορά μάλιστα, έκαναν «σημαία» ΜΜΕ εκδοτικών συγκροτημάτων με εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ θαλασσοδάνεια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που ζήτησε να διεξαχθεί μια τέτοιου είδους συζήτηση, προκειμένου να διευλευκανθεί το τοπίο περί «παρεμβάσεων» στη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν αυτός επίσης που αναφέρθηκε εκτενώς σε τέτοιες παρεμβάσεις μέσω «νομοθετημάτων» των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά 13 παρεμβάσεις.

Οι αποκαλύψεις για Βγενόπουλο του Hot Doc στη Βουλή

Τα όσα έχει αποκαλύψει με δεκάδες δημοσιεύματά του το Hot Doc και το koutipandoras.gr, ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, υπεύθυνο για θέματα Διαφθοράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σωρεία ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, με άξονα τις προφάσεις της αντιπολίτευσης περί παρέμβασης της Δικαιοσύνης στη συνάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τη Γεωργία Τσατάνη.

«Μιλήσατε για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενοι τη συνομιλία Παπαγγελόπουλου με την Τσατάνη. Γνωρίζετε ότι για την εν λόγω υπόθεση που αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται πειθαρχική έρευνα;» ρώτησε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, διερωτήθηκε: «Ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η περίφημη συνάντηση, ο Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας; Πώς έφτασε η υπόθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη; Με ποια δικονομική πρόφαση αφαιρέθηκαν από την εισαγγελία Διαφθοράς;».

Ξεκάθαρη αναφορά έκανε στο έγγραφο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαου Παντελή – που αποκάλυψε το Hot Doc – σύμφωνα με το οποίο η αφαίρεση της δικογραφίας από τους δύο εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς από τη Τσατάνη είναι παράνομη.

Συνέχισε ρωτώντας πως είναι δυνατόν ο εποπτεύον της αντεισαγγελίας Διαφθοράς με έγγραφο του αρχικά να γνωμοδοτεί ότι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα εισαγγελίας Διαφθοράς, στη συνέχεια γνωμοδότησε με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες Βγενόπουλου νομίμως αφαιρέθηκαν. «Τι άλλαξε και αναθεώρησε την άποψή του;» διερωτήθηκε.

Η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου και η ικανοποίηση

Αναφορά και στην επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ίωνας Νικολάου στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το Βγενόπουλο έκανε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του αυτή, ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμιζε πως είναι δυνατόν ο Βγενόπουλος να ήξερε πως θα τον «αθωώσει» η Τσατάνη πριν καν η ίδια βγάλει Διάταξη και θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Σημειώνεται επίσης πως οι όποιες κινήσεις και προσπάθειες του Ανδρέα Βγενόπουλου να μην ανακριθεί από τους κύπριους ανακριτές τέλειωσαν τον Φεβρουάριο όταν και το Συμβούλιο Εφετών τους έδωσε την άδεια να τους ανακρίνουν.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Βγενόπουλου έπειτα τόσο από το «μπλοκάρισμα» των περιουσιακών του στοιχείων και των λογαριασμών του ύψους 3,7 δισ. ευρώ, αλλά και έπειτα από την έκδοση στην Κύπρο των δυο στενών συνεργατών του στη Λαϊκή Τράπεζα, φαίνεται πως αφήνουν ικανοποιημένους τους κύπριους.

Μάλιστα, η έκταση και η δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση Βγενόπουλου έχουν συμβάλει στη δημιουργία θετικού κλίματος στην Κύπρο για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές.

«Καυτά» ερωτήματα Παπαγγελόπουλου για Τσατάνη και Βγενόπουλο

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε «έξω από τα δόντια» για την υπόθεση Βγενόπουλου και Τσατάνη. Αφού έκανε λόγο για «μαφιόζικη επίθεση» εναντίον του και για «μεθόδους παρακράτους» χαρακτήρισε ανυπόστατη την καταγγελία της Εισαγγελέας Εφετών διερωτώμενος γιατί αυτή να είναι πιο αξιόπιστη από αυτή του εισαγγελέα συνδρομής στην υπόθεση Βγενόπουλου, Γιάννη Αγγελή.

«Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Βγενόπουλο γιατί δεν έχω κανέναν προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεσή του. Το ερώτημα είναι με ποιους εισαγγελείς συναντήθηκε ο κ. Βγενόπουλος και πόσες φορές;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ τόνισε για ποιο λόγο η Τσατάνη «δεν ήθελε παρόντες εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων για την υπόθεση Βγενόπουλου».

Νέες εξελίξεις με επιστολές Τσιρώνη, Σηφουνάκη

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για την υπόθεση Βγενόπουλου. Μάλιστα, αναφερόμενος στις επιστολές Σηφουνάκη και Τσιρώνη σημείωσε ότι στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα «φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά τόσο την επιστολή του κ. Τσιρώνη ο οποίος κάνει συγκεκριμένες αναφορές και καταγγελίες, αλλά και την ήδη δημοσιευμένη επιστολή του κ. Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όπου επίσης υπάρχουν καταγγελίες και μεταξύ άλλων η αποκάλυψη για συνάντηση Βγενόπουλου – Βενιζέλου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως από μόνο του το γεγονός ότι η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου έφτασε να συζητηθεί στη Βουλή αποτελεί δείγμα της σπουδαιότητάς της.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.