Ίδρωσε αλλά νίκησε η Ισπανία – δείτε το γκολ του Πικέ κόντρα στην Τσεχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μ’ ένα γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 87ο λεπτό, η Ισπανία ξεκίνησε με νίκη στο Euro 2016, επικρατώντας με 1-0 της Τσεχίας στην Τουλούζ.

575ed1521dc5244b068b49a4

Σ’ ένα παιχνίδι σχετικά ισορροπημένο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια Τσεχία που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο μοναδικός παίκτης που απείλησε πραγματικά στο πρώτο ημίχρονο κάποια από τις δύο εστίες ήταν ο Άλβαρο Μοράτα και μάλιστα δύο φορές. Στο 16′ έκανε την κοντινή προβολή από μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα και ο Πετρ Τσεχ μπλόκαρε, ενώ ο πολύπειρος τερματοφύλακας στο 19′ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το διαγώνιο σουτ του στράικερ της Γιουβέντους. Στην μοναδική καλή φάση της Τσεχίας στο πρώτο 45άλεπτο, ο Νταβίντ ντε Χέα μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα από το μακρινό σουτ του Τόμας Νέτσιντ.

Οι Τσέχοι λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στους Ίβηρες στο 57′ με την προβολή του Χούμπνικ να μπλοκάρει ο Ντε Χέα, αλλά κυρίως στο 65′ με τον Φάμπρεγας να απομακρύνει μέσα από την μικρή περιοχή προ του Καντεράμπεκ που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Η εσεχική άμυνα «λύγισε» τελικά στο 87ο λεπτό, όταν ο Αντρές Ινιέστα, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζεράρ Πικέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.