Ηχηρή απουσία Κικίλια από σύσκεψη για τη Θεσσαλία – Τον «έκοψε» ο Μητσοτάκης;

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει Κικίλια στην κυβέρνηση και το φωνάζει

Καταγραφή 32

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι η αλήθεια πως έχει καταφέρει πιθανόν να είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αν σκεφτεί κανείς τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και την δίμηνη παρουσία του τώρα στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με την κάκιστη διαχείριση φωτιών και πλημμυρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως πλέον τον θεωρεί «τελειωμένη υπόθεση» αφού είναι η δεύτερη φορά που ο πλέον αρμόδιος υπουργός είναι απών από μια ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή υφυπουργών, υπουργών και τοπικών παραγόντων για την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι πρόκειται για σύμπτωση αλλά πόσο τυχαίο είναι μέσα σε λίγες μέρες να μην συμμετέχει ο υπουργός σε σύσκεψη του δικού του χαρτοφυλακίου αλλά αντίθετα να είναι παρόντες οι υφυπουργοί Χρήστος Τριαντόπουλος και Ευάγγελος Τουρνάς.

Το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμπει τον υπουργό του αλλά αντίθετα τον κρατάει στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς αρμοδιότητες. Υπάρχει κάτι που φοβάται; Είναι όλα συμπτώσεις και ο Βασίλης Κικίλιας αντικαθίσταται από τους υπουργούς στις συσκέψεις;

H ιστορία έχει δείξει πως ειδικά στη Νέα Δημοκρατία τίποτα δεν γίνεται τυχαία αλλά είναι σίγουρα ένα μήνυμα για τον υπουργό που από ότι φαίνεται περιμένει το τηλέφωνο να χτυπήσει για την αντικατάσταση του. Οψόμεθα!

Εδώ να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Διοικητής Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Πάντως εντάξει στη θέση του Βασίλη Κικίλια κανείς δεν θα αισθανόταν καλά αν έβλεπε το μισό υπουργικό να συμμετέχει στη σύσκεψη και αυτός να πρέπει να πείσει πως δεν μπορούσε να παραβρεθεί, πως δεν ήταν στη αρμοδιότητα του ή κάποια άλλη δικαιολογία για να μην δείξει την κρίση που επικρατεί στην κυβέρνηση.

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…