Ιβάνκα Τραμπ – Άνγκελα Μέρκελ: Συνάντηση κορυφής για δύο άγνωστες που έγιναν… φίλες

Στο Βερολίνο βρίσκεται η Ιβάνκα Τραμπ προκειμένου να συμμετέχει σε συνάντηση των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, όπου το παρόν θα δώσει και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

58ff1d6c1dc524fa148b48ff

Η φιλολογία γύρω από την και επίσημα πλέον στενή σύμβουλο του πιο ισχυρού ανδρός στον κόσμο δίνει και παίρνει εδώ και μέρες με τα διεθνή ΜΜΕ να σχολιάζουν πως δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε την «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όπως σχολιάζουν ορισμένα μέσα, αυτή μπορεί να είναι η αρχή μιας νέα φιλίας, μετά την άβολη στιγμή που έζησε η Άνγκελα Μέρκελ στο Λευκό Οίκο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να τις σφίξει το χέρι μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, και το Βερολίνο από την πλευρά του επενδύει πολιτικά στην επίσκεψη της Ιβάνκα ελπίζοντας να μεταφέρει η τελευταία μια θετική εικόνα για τη Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ στην Ουάσιγκτον.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος αποφάσισε να προσκαλέσει την Ιβάνκα Τραμπ στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, διευκρίνισε ότι η «καγκελάριος προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στη συνάντηση». Αυτό είναι και το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό.

Δεν έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο κυριών μέχρι στιγμής,ωστόσο, δεν αποκλείεται κί’ όλας.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της ομάδας του G20 με κορύφωση τη συνάντηση κορυφής τον ερχόμενο Ιούλιο στο Αμβούργο, όπου θα συμμετάσχει φυσικά και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το πρωί και στομεσημεριανό πάνελ, εκτός από την Ιβάνκα Τραμπ, στο ίδιο πάνελ θα βρίσκονται η Άνγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα και η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ. Θέμα της συζήτησης είναι «η γυναίκα στον κόσμο της εργασίας».

Στη συνέχεια η Ιβάνκα Τραμπ θα επισκεφθεί την Τεχνολογική Ακαδημία της Siemens, θα αποτίσει φόρο τιμής στους Εβραίους που δολοφόνησαν οι Ναζί στην Ευρώπη, ενώ το βράδυ θα παραστεί στο δείπνο που παραθέτει η Γερμανίδα καγκελάριος για όλες τις προσκεκλημένες.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…