Newsroom

Newsroom

Η βόρεια Εύβοια συζητά το Σάββατο για την υλοποίηση της «στοιχειωμένης» Κανδηλίας οδού

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας διοργανώνουν εκδήλωση σχετικά με την Κανδηλία οδό αύριο, Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Θάλασσα», στα Λουτρά Αιδηψού.

5360776 1024x682 1

Πολύπαθη η βόρεια Εύβοια και μπήκε δυστυχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με την ανείπωτη καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα και η επιτελική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2021. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα: αν, π.χ., ασθενήσουν και χρειαστούν νοσοκομείο θα πρέπει να διακομιστούν είτε στη Χαλκίδα μέσω ενός ορεινού με πλήθος στροφών κακού οδικού δικτύου, το οποίο είναι ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες, είτε προς τη Λαμία μέσω των πορθμιακών γραμμών Αρκίτσας – Λουτρών Αιδηψού και Γλύφας – Αγιόκαμπου. Πέρα από τη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων, ακόμη και η προσέγγισή της ως τουριστικού – παραθεριστικού προορισμού είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν τα Λουτρά Αιδηψού ήταν διάσημο παραθεριστικό κέντρο, άνοιξε η συζήτηση για την πρόσβαση στην περιοχή μέσω της διάνοιξης ομαλότερου παράλιου οδικού δικτύου από τη Χαλκίδα. Τα μεταπολιτευτικά χρόνια η πεποίθηση της αναγκαιότητας αυτής της χάραξης έγινε κοινός τόπος στους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι θα επιτυγχανόταν συντόμευση κατά περίπου 100 χλμ. Η προτεινόμενη διασύνδεση Χαλκίδα – Πολιτικά – Λίμνη – Ιστιαία έχει ωριμάσει ως μελέτη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αλλά έκτοτε δεν προκρίνεται η υλοποίησή της παρά τα συνεχή αιτήματα και υπομνήματα των κατοίκων της περιοχής. Η πρόταση αφορά την κατασκευή ενός μικρού παραλιακού τμήματος 33 χλμ. μεταξύ  Πολιτικών και Λίμνης Ευβοίας. Η «στοιχειωμένη» παραλιακή Κανδηλία οδός, με σήραγγα περίπου 16 χλμ. στο όρος Κανδήλι, θα ενώνει οδικώς Χαλκίδα – Λουτρά Αιδηψού σε μία ώρα. Εντούτοις η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει άλλη χάραξη που θα περνάει πάλι μέσα από το Προκόπι (όπου και το σκήνωμα του οσίου Ιωάννη Ρώσου) και θα σταματάει στη Στροφυλιά, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ιστιαία, διοικητικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της περιοχής.

Δεδομένου ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας διοργανώνουν εκδήλωση σχετικά με την Κανδηλία οδό αύριο, Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Θάλασσα», στα Λουτρά Αιδηψού.

Στην εκδήλωση εισηγούνται ο Γιώργος Γεωργατζής, πολιτικός μηχανικός, πρώην διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών νομαρχίας Ευβοίας, και Δημήτρης Στεργίου, αρχιτέκτων μηχανικός και εκ των διαχειριστών της εκδήλωσης.

Θα παρέμβουν η Μαρία Καραμανώφ, αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ., πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητας, Ρένα Κλαμπατσέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΜΠ, κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Βαγγέλης Αποστόλου, πρώην υπουργός Γεωργίας, υποψήφιος βουλευτής, Κατερίνα Καζάνη, υποψήφια βουλεύτρια, Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Βασίλης Λύκος, διδάκτωρ ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στη διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων, και Δημήτρης Αλεξίου, φυσικός, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πολιτών «Αιγέας», υποψήφιος βουλευτής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%97 %CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91 6 %CE%9C%CE%91%CE%AA%CE%9F%CE%A5 2%CE%B7 %CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A3%CE%97

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…