Newsroom

Newsroom

Η τρόικα και οι διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της επερχόμενης άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας την…

Διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της επερχόμενης άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας την Τετάρτη στην Αθήνα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ, και το κτίριο του ΙΒC, όπου στεγάζεται το Golden Hall, αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Αλλο θέμα σε προτεραιότητα είναι οι συγχωνεύσεις οργανισμών, ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων προμηθειών, το σύστημα υγείας και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μηχανογράφηση, αλλά και η διευκόλυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Στις εκκρεμότητες περιλαμβάνονται και μέτρα, όπως η μείωση των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου κατά 12%, αλλά και αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και στους δικηγόρους. Όσον αφορά τις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αφορούν τη διετή παράταση του Μνημονίου και τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, δίχως να υπολογίζεται το σχετικό ποσό στο δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζές της στο πλαίσιο του Μνημονίου και εφόσον η ρύθμιση της Συνόδου Κορυφής επεκταθεί και σε αυτήν θα μειωθεί αντίστοιχα το δημόσιο χρέος της, αφού το ποσό θα χρωστούν πλέον οι ίδιες οι τράπεζες και όχι το ίδιο το Δημόσιο.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά