Newsroom

Newsroom

Η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της ΔΕΘ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Τσίπρας…

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της ΔΕΘ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Τσίπρας τόνισε «για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε τον ολισθηρό δρόμο τη καταστροφής». Σε ερώτηση για το αν ζητάει εκλογές απάντησε ότι «αν θέλαμε να ζητήσουμε εκλογές θα το λέγαμε. Ο λαός είχε την ευκαιρία πριν τρεις μήνες να επιλέξει μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να κερδίσει πράγματα μέσω της διαπραγμάτευσης»
Σχετικά με την άρνηση των ευρωπαίων αξιωματούχων να τον συναντήσουν ανέφερε ότι «Οι αξιωματούχοι της ΕΕ, λειτουργούν με ένα τέτοιο τρόπο ώστε υποτιμούν τη δημοκρατία. Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να μην μας συναντήσουν, να διαπραγματευθούν και να υποστούν και αυτοί απώλειες στις δικές τους διεκδικήσεις “και πρόσθεσε «όταν ο Ολάντ ήταν υποψήφιος, επίσης δεν δέχθηκαν να τον συναντήσουν”.
Σε ερώτηση για το αν το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και για το ότι τα μέτρα θα περάσουν υπό τη μορφή ενός άρθρου. Ο κ Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «πώς αλλάζει το κλίμα, δείτε το κλίμα σε μια οικογένεια που έχει 3/4 άνεργους και έναν εργαζόμενο που παίρνει 500 ευρώ» και πρόσθεσε «σε σχέση για το αν τα μέτρα θα περάσουν σε ένα άρθρο, το πρόβλημα δεν είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό. Αν ψηφιστούν τα μέτρα 11,5 δισ. η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει. Θα ψάξουν για χρυσή τομή, μακραίνοντας το σχοινί που θα κρεμαστούμε, μέσω της επιμήκυνσης.Σε ερώτηση για το αν ασκεί ήπια αντιπολίτευση τόνισε ότι «όλο αυτό το τρίμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει μάχες. Έχουμε καταθέσει τρεις προτάσεις νόμου, όταν η κυβέρνηση έχει φέρει μόλις δυο νομοσχέδια. Επιχειρούμε σε μια εποχή αποστράτευσης από τα κόμματα, να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Ένα μεγάλο μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης τη διαθέτουμε για τέτοιου είδους δράσεις. Κανένας δεν θα σωθεί αν αναθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα να τον σώσει. Ανησυχώ με το να γίνεται ανάθεση της ελπίδας»
Όσον αφορά στην πρόσφατη αναφορά του στην Αργεντινή ανάφερε τα εξής: «χρεοκοπία έχουμε κάνει δυο φορές μέχρι τώρα . Αν όμως με τον όρο χρεοκοπία, εννοούμε μια γενική κατάρρευση, την οποία προσπαθούμε να αποτρέψουμε, είναι ενδιαφέρον το παράδειγμα της Αργεντινής, διότι εκεί το ΔΝΤ με τις πολιτικές του οδήγησε στην καταστροφή. Ο κίνδυνος να φύγει με ελικόπτερο από τη χώρα αφορά τον κ. Σαμαρά”
Σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής ο κ Τσίπρα δήλωσε ότι «Για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σταθερό δίκαιο φορολογικό σύστημα και να πατάξουμε τη διαφθορά. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κονγκό, ούτε Νιγηρία”
Σχετικά με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που δεν απολύονται ο κ Τσίπρας τόνισε “Να δώσουμε τη δυνατότητα ο δημόσιος υπάλληλος να ζει με αξιοπρέπεια. Όταν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί για την τήρηση της νομιμότητας. Όταν εξαθλιώνεις έναν μέσο πολίτη, πρέπει να βρει ένα τρόπο να ζήσει”
Ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά «ήμασταν έτοιμοι στις 17 Ιουνίου. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Αν οι Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος αύριο το πρωί ομολογήσουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, τότε εμείς είμαστε”


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά