Η Σκορδά ρώτησε για τον Κατρούγκαλο και ο Τσίπρας απάντησε με… Κουτσούμπα (video)

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου αλλά και μια «ευχάριστη» αναφορά στη διάσημη ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα

Screenshot 4 15

«Ο ελληνικός λαός σε δύο μέρες έχει την ευκαιρία να κρίνει, να συγκρίνει, να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για τη ζωή του. Θεωρώ ότι την εκλογική αναμέτρηση θα την κρίνει, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, η ψήφος των νέων και των αναποφάσιστων και θα έχουν στα χέρια τους μια κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια, να ευχηθώ να κάνουν τη σωστή επιλογή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά, στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε ανοιχτά δηλώνοντας ότι στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις, για να τονίσει πως «όταν απευθύνεσαι στον λαό με ένα Συμβόλαιο Αλλαγής δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα σε κανέναν, είτε ηθελημένα είτε άθελά του, να το αμφισβητήσει».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο και πως ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη που αδικήθηκε όλα τα μνημονιακά χρόνια, αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να «δώσουμε ανάσα».

Σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν θα υπάρξουν επιπλέον εισφορές, θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος». «Ανάσες θα δώσουμε στη μεσαία τάξη», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στη στάση του Γιώργου Κατρούγκαλου και σε αυτή του «Καραμανλή των Τεμπών», καταλήγοντας να επικαλείται τη χαρακτηριστική φράση του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος, εκτός, με ευθιξία δική του και αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών εντός ψηφοδελτίων. Ο ένας εκτός γιατί κατανοεί και ο ίδιος τι θα πει ευθιξία, ότι έκανε λάθος. Ο άλλος ‘δεν έκανε κανένα λάθος’ και θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Πώς το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε.
Συγκρίνετέ μας», σημείωσε χαμογελώντας με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…