Newsroom

Newsroom

Η ψευδής αγόρευση των Εισαγγελέων

γράφει ο Φέλιξ

dikaiosynh 0

γράφει ο Φέλιξ

Για μια ακόμη φορά ένα σοβαρό θέμα και μάλιστα ένα από αυτά που αφορά τη Δικαιοσύνη και πώς κάποιοι λειτουργοί της την αντιλαμβάνονται ως χαράκωμα πολιτικού κλεφτοπόλεμου, αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ ως δευτερεύον συμβάν.

Η Ένωση Εισαγγελέων, έδωσε μέσα από το επίσημο site της στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία εκφράζει διαφωνίες και εμφανίζει επικινδυνότητες και σκοπιμότητες σε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία νομιμοποιεί αποδεικτικά στοιχεία σε έρευνες για τη διαφθορά.

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων, η τροπολογία αυτή απειλεί δικαιώματα πολιτών και γίνεται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένη υπόθεση.

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της Ένωσης, αποδείχθηκε κατ’ αρχήν πως δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση. Πέντε Εισαγγελείς ,μέλη του ΔΣ, η πλειοψηφία δηλαδή, παραιτήθηκαν καταγγέλοντας πως δεν ρωτήθηκαν ούτε συμφώνησαν ποτέ σε μια τέτοια ανακοίνωση. Άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι πως κάποιοι εισαγγελείς προχώρησαν σε λαθροχειρία εμφανίζοντας απόφαση οργάνου που δεν υπήρξε ποτέ. Αν δεν κάνω λάθος αυτό εκτός από ανήθικη πρακτική συνιστά και ποινικό αδίκημα.

Στους δύο Εισαγγελείς (Τζαβέλα και Ζημιανίτη) που υπογράφουν την δήθεν ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τους κάλεσε να πουν αν η άρνησή τους προς την τροπολογία είναι και άρνηση στη μάχη απέναντι στη διαφθορά. Αν δηλαδή προτιμούν το κόψιμο των μισθών των εργαζομένων από τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν έσοδα μέσα από το χτύπημα της διαφθοράς. Τους ζήτησε επίσης να πουν ποια είναι αυτή η υπόθεση η οποία εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Οι δύο Εισαγγελείς απάντησαν πως ουδέποτε τάχθηκαν υπέρ του κοψίματος των μισθών και πως η ρύθμιση αφορά όλες τις υποθέσεις διαφθοράς. Δηλαδή αναίρεσαν τον εαυτό τους παραδεχόμενοι πως δεν έγινε ρύθμιση για να ευνοηθεί κάποιος αλλά για να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της διαφθοράς. Δεν απάντησαν όμως ως τώρα γιατί χρησιμοποίησαν την Ένωση Εισαγγελέων για να βγάλουν μια πολιτική και όχι νομική ανακοίνωση που ποτέ δεν υπέγραψε στην πραγματικότητα η Ένωση.

Και για να μην χαθούμε στους μπερδεμένους νομικισμούς που επιλέγουν οι δύο εισαγγελείς για να προασπίσουν δήθεν τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από τη διαφωνία τους, να εξηγήσουμε πως πρακτικά διαφώνησαν στη νομιμοποίηση των διάφορων λιστών που παραλαμβάνονται από το εξωτερικό και αποδεικνύουν φοροδιαφυγή και έγκλημα. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί διαφώνησαν προτάσσοντας δικαιώματα; Ποιόν προστατεύουν; Και γιατί έφτασαν στο σημείο για να προστατεύσουν όποιους προστατεύουν να πλαστογραφήσουν και απόφαση συλλογικού οργάνου;
 

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος