Newsroom

Newsroom

Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη – Τα 5 σημεία που ξεχώρισαν

Οι απαντήσεις και τα σημεία που δείχνουν πως «κάτι αλλάζει», από την πολυαναμενόμενη πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

5982521

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στο STAR ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρώτο κρίσιμο τεστ, κατά γενική ομολογία, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αποδείξει πως μπορεί να σηκώσει το θεσμικό και πολιτικό βάρος που φέρει η ανάληψη της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέσα από τις απαντήσεις του στη Μάρα Ζαχαρέα φάνηκαν και τα πρώτα μηνύματα για το πώς φαντάζεται ο ίδιος την νέα εποχή της Αριστεράς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα και επιχειρώντας μια ακτινογραφία της χθεσινής συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στο STAR, πέντε σημεία ξεχωρίζουν από τα όσα είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

1. Ήταν καλά προετοιμασμένος 

Όπως συνομολογούν από χθες ακόμα και αντίπαλοί του, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν καλύτερος από το αναμενόμενο.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει πλήρη επίγνωση των αδυναμιών του αλλά και ταυτόχρονα την επιθυμία να καλύψει αυτά τα κενά, να «εκπαιδευτεί» και να εξελιχθεί.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν όπως σε όποια ερώτηση και αν του τέθηκε οι απαντήσεις ήταν άμεσες, δεν είχαν κενά και και κυρίως… to the point. Πράγμα που δείχνει ότι μαθαίνει αρκετά γρήγορα και αν συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό σίγουρα σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω!

2. Εγκαινίασε μια νέα φιλοσοφία πολιτικής εξωστρέφειας

Αποτιμώντας τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, δείχνει ότι προσπαθεί να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ήταν πριν το 2015.  Έξω στην κοινωνία, δίπλα σε αυτή χωρίς να έχει την ανασφάλεια που την περιόριζε την τετραετία 2019-23.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα με το να μην είναι στη Βουλή. Σε αυτή βρίσκεται η Κ.Ο. με τον κ. Φάμελλο για πρόεδρο και αυτός έξω, να μιλήσει με τον κόσμο και να προσπαθήσει να τον φέρει κοντά στο κόμμα.  Αν σκεφτεί κανείς το επικοινωνιακό χάρισμα του σε συνδυασμό με τo χρόνο που αναλώνει στον «έξω κόσμο» μονό θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν για την παράταξή του.

3. Συντροφικότητα και εσωκομματική… ενσυναίσθηση

«Έχω ζητήσει να δω τον κ. Φίλη από κοντά και είπε ότι θα έλθει. Είπα ότι ξεσκονίζω το κόμμα και εδώ είμαι. Η αριστερά όμως είναι συντροφικότητα. Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο και απαντώ στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να βλέπει το κόμμα σαν ιδιοκτησία.», είπε και αυτό φαίνεται πως θα κάνει. Η παραπάνω έκφραση μαρτυρά αυτό ακριβώς που θέλει να κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Να έχει κανόνες, δομή, στόχους αλλά πάνω απ’ όλα δημοκρατία.

Θέλει να πορευτεί ουσιαστικά με όλο το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει, αλλά με τρόπο που το κόμμα θα βγει στην κοινωνία,θα διεκδικήσει εξουσία και δεν θα μείνει πίσω στις τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα κόμματα.

4. Ήταν ρεαλιστής

Δεν βγήκε να μιλήσει για το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν έβγαινε κυβέρνηση χωρίς να έχει κάποιο πλάνο, λέγοντας παράλληλα πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Μίλησε με ρεαλισμό, δείχνοντας ότι κατανοεί την εποχή.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση της φορολογίας, έχει πληρώσει αρκετά ο κόσμος, οι επενδύσεις που θα γίνουν και η σωστή διαχείριση θα εξασφαλίσουν πόρους από το μέλλον όπως στην περίπτωση των έργων που δεν έγιναν και τώρα μας κοστίζουν περισσότερο», ανέφερε, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι γνωρίζει ότι οι αλλαγές έρχονται με πλάνο και σωστές κινήσεις. Όχι με μεγάλα λόγια.

5. Δεν έχει πρόβλημα να εκτεθεί

Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Ίσα ίσα το κάνει και εκτίθεται για αυτό. Επίσης, δείχνει ότι δεν τον νοιάζει κανείς θα τον κατηγορήσει για κάτι τέτοιο, καθώς άσχετα αν του την πει κανείς μένει σταθερός σε αυτά που πιστεύει με την απαραίτητη υπεροψία που πρέπει να έχει ένας πολιτικός αρχηγός.

Το θέμα με τον στρατό βέβαια μαρτυρά το παραπάνω, καθώς αυτός δήλωσε ότι θα πάει και σύντομα χωρίς να τον «αγγίξει» κάποιου είδους κριτική

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».