Newsroom

Newsroom

Η Παναρίτη προκαλεί ανταρσία: δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσουν κείμενο διαμαρτυρίας, τι είπε ο γεν. γραμματέας της κυβέρνησης

Η Έλενα Παναρίτη έχει προκαλέσει την πρώτη μεγάλη ανταρσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον…

panariti 3

Η Έλενα Παναρίτη έχει προκαλέσει την πρώτη μεγάλη ανταρσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον 35 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν το κείμενο το οποίο συντάσσεται αυτήν την ώρα και με το οποίο εκφράζουν την δυσφορία τους για την επιλογή της κυρίας Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και το κείμενο με το οποίο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα εκφράζουν τη διαφωνία τους προβλέπεται να δημοσιοποιηθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πολιτικό κείμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράζουν τη διαφωνία τους μόνο για την επιλογή της κυρίας Παναρίτη και θα ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει τον διορισμό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι η πρωτοβουλία θα είναι «διατασική» και πρόσθεταν πως το κείμενο θα έχει τις υπογραφές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας απ’ όλες τις εσωτερικές πολιτικές τάσεις.

Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη εκτοξεύει κι ο Σπύρος Σαγιάς. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης τόνισε στο «Βήμα»: «Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο. Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου. Ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…