Η Παγώνη «δικάζει» Εξαδάκτυλο: «Να θυμάται ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο οικονομικών συμφερόντων»

Πρωτοφανής κόντρα μεταξύ επιστημόνων - Τι προκάλεσε την οργή της ΕΙΝΑΠ

5316258

Την οργή της προέδρου της ΕΙΝΑΠ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθ. Εξαδάκτυλου, σύμφωνα με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι θα έπρεπε να πληρώνουν κάποιο μέρος των νοσηλείων τους όταν νοσηλεύονται για επιπλοκές του covid.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χθες στον ΣΚΑΙ είχε πει συγκεκριμένα ότι είναι θετικός στο να πληρώνουν μέρος των νοσηλειών τους επειδή βρίσκονται στην εντατική «από επιλογή» και επειδή έτσι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων που έχουν ανάγκη θεραπειών για άλλες νόσους, να τις καθυστερούν «για τρίτη φορά μέσα στην πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαδάκτυλος: Να πληρώνουν οι ανεβολίαστοι μέρος των νοσηλείων τους (video)

Σε ανακοίνωσή της όμως η ΕΙΝΑΠ απευθύνεται σε πολύ έντονο ύφος προς τον πρόεδρο του ΙΣΑ, τονίζοντας ότι «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων», ανεβάζοντας στα ύψη το «θερμόμετρο» της κόντρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ έχει ως εξής: 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. 

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…