Newsroom

Newsroom

Η ομιλία καταπολεμά την κατάθλιψη

Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία καταπολεμά την κατάθλιψη, αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Lancet. Σύμφωνα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε…

Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία καταπολεμά την κατάθλιψη, αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Lancet. Σύμφωνα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 469 ασθενείς αποδείχθηκε πως ασθενείς με κατάθλιψη στους οποίους έχουν αποτύχει τα φάρμακα, βοηθήθηκαν από αυτή τη μέθοδο.

Εκτιμάται ότι περίπου 2 στους 3 ασθενείς με κατάθλιψη δεν έχουν ξεκάθαρο όφελος μόνο με τη χρήση αντικαταθλιπτικών. Η μορφή αυτή ψυχοθεραπείας, βοηθά όσους πάσχουν από κατάθλιψη να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται με στόχο να βελτιώσουν το πως αισθάνονται και να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους.

Το 50% του δείγματος συνέχισε να επισκέπτεται τον γιατρό που τους παρακολουθούσε, εξακολουθώντας να παίρνουν τα φάρμακα τους και οι άλλοι μισοί μαζί με τα φάρμακα έκανα και γνωσιακή ψυχοθεραπεία. Από τους 6 πρώτους μήνες φάνηκε ότι το 46% όσων έκαναν γνωσιακή ψυχοθεραπεία, κατάφεραν να μειώσουν κατά το ήμισυ τα συμπτώματα της κατάθλιψης.