Newsroom

Newsroom

Η οικογένεια του γγ Δημοσίας Τάξεως στη λίστα Λαγκάρντ

Η οικογένεια ενός ακόμη πολιτικού προσώπου, του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Η…

Η οικογένεια ενός ακόμη πολιτικού προσώπου, του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Η ιστοσελίδα leaks.gr εντόπισε το όνομα της συζύγου του κ. Ανδρεουλάκου Ιωάννας στη λίστα.

Όπως προκύπτει από την εξέταση των στοιχείων η οικογένεια Ανδρεουλάκου εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε λογαριασμό στην HSBC με δικαιούχο την Ιωάννα Ανδρεουλάκου, η οποία είναι οδοντίατρος και δηλώνει διεύθυνση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 44 στο Χαλάνδρι. Συνδικαιούχοχι είναι δύο ακόμη άτομα ο Γεώργιος Ανδρεουλάκος και η Ευανθία Ανδρεουλάκου που από ότι φαίνεται είναι τα παιδιά της οικογένειας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάκης και πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι φίλος του πρώην εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου, του οποίου η κόρη, Παναγιώτα Φάκου ως προισταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών άσκησε δίωξη για την αποκάλυψη της λίστας απο το HOT DOC. Οι δυο τους συνηπηρέτησαν μάλιστα την εποχή της χούντας και ευθυγραμμίστηκαν με τις απαιτήσεις του καθεστώτος.

Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με την κα Ιωάννα Ανδρεουλάκου. Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξεως απάντησε ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με το λογαριασμό και έχουμε στείλει από την πρώτη στιγμή γράμμα στην τράπεζα HSBC».

Ωστόσο από την εμπλοκή της οικογένειας του κ. Ανδρεουλάκαου δημιουργείται μείζων ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Η οικογένεια ενός πρώην λειτουργού της Δικαιοσύνης και νυν πολιτικού προσώπου εμφανίζεται να διατηρεί λογαριασμό στην HSBC, όταν εδώ και μήνες η λίστα βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας και έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Οι σχέσεις με τη Χούντα

Ο κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2005 ήταν εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διετέλεσε γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών το 2007 και Δικαιοσύνης το 2009.

Η μακρά διαδρομή του στο Δικαστικό σώμα περιέχει πολλές σκιές. Το HOT DOC είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο τεύχος τις ευνοϊκές μεταθέσεις που έλαβε ο κ. Ανδρεουλάκος, επί δικτατορίας, όπου φαίνεται ότι πρόσφερε τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο τρόπο.

Μία από τις κορυφαίες υποθέσεις που χειρίστηκε επί δικτατορίας ήταν και αυτή της Δημοκρατικής Άμυνας. Μιας αντιχουντικής οργάνωσης προσωπικοτήτων της Ένωσης Κέντρου που μέλη της ήταν οι Βασίλης Φίλιας, Σάκης Καράγιωργας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Νέστορας και άλλοι.

Στη δίκη της Θεσσαλονίκης ο κ. Ανδρεουλάκος δίκασε μεταξύ άλλων τον αντιστασιακό Παύλο Ζάννα, αδελφό της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε σχετικά

HOT DOC: Ένας χουντικός να μας φυλάει

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο