Newsroom

Newsroom

Η νορβηγική PGS αναλαμβάνει την έρευνα για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

Η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services (PGS) αναλαμβάνει να βρει τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης για…

Η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services (PGS) αναλαμβάνει να βρει τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από τις υποψήφιες εταιρίες οι οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η PGS είναι η μόνη που διαθέτει ιδιόκτητο πλοίο σεισμικών ερευνών. Η PGS θα συγκεντρώσει σεισμολογικά και γεωλογικά δεδομένα σε εύρος 400 χλμ.
Η πρώτη αξιολόγηση των σεισμικών ερευνών θα έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο. Σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο κ. Λιβιεράτος γνωστοποίησε ότι βάσει των δεδομένεων που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες, η κυβέρνηση θα προκηρύξει το 2014 γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το κόστος των σεισμικών ερευνών, δηλαδή η επένδυση που θα κάνει η PGS, εκτιμάται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής