Newsroom

Newsroom

Ίλον Μασκ: Εμφύτευσε εγκεφαλικό μικροτσίπ σε άνθρωπο – Στόχος η σύνδεση εγκεφάλων με υπολογιστές

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας θα ονομάζεται Telepathy και θα επιτρέπει τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή απλώς με τη σκέψη

AP22214742289516

Σε μια ιστορική ανακοίνωση προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, γνωστοποιώντας ότι η εταιρεία του Neuralink εμφύτευσε με επιτυχία ένα από τα ασύρματα εγκεφαλικά μικροτσίπ της σε άνθρωπο για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αρχικά αποτελέσματα της εμφύτευσης ανίχνευσαν πολλά υποσχόμενες νευρικές ενδείξεις και ο ασθενής αναρρώνει.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει ανθρώπινους εγκεφάλους με υπολογιστές, με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση περίπλοκων νευρολογικών καταστάσεων.

Η εταιρεία του Μασκ είχε λάβει την άδεια να δοκιμάσει το τσιπ σε ανθρώπους από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων τον Μάιο του 2023, μετά από μακρά διεκδίκηση. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την έναρξη μίας εξαετούς μελέτης κατά την οποία ένα ρομπότ χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει χειρουργικά 64 εύκαμπτες κλωστές, πιο λεπτές από ανθρώπινη τρίχα, σε ένα μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την «πρόθεση κίνησης», σύμφωνα με Neuralink.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτά τα νήματα επιτρέπουν στο πειραματικό εμφύτευμα, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί ασύρματα, να καταγράφει και να μεταδίδει εγκεφαλικά σήματα ασύρματα σε μια εφαρμογή που αποκωδικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο το άτομο σκοπεύει να κινηθεί.

Σε ανάρτησή του στο Χ, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ο Μασκ είπε ότι το πρώτο προϊόν της Neuralink θα ονομάζεται Telepathy και θα επιτρέπει τον «έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, απλώς με τη σκέψη», με αρχικούς χρήστες ανθρώπους που δεν μπορούν να κινήσουν τα άκρα τους, ενώ πρόσθεσε: «Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ να μπορούσε να επικοινωνήσει πιο γρήγορα από έναν ταχυδακτυλογράφο ή έναν υπεύθυνο δημοπρασιών. Αυτός είναι ο στόχος».

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…