Η Νεφέλη Μεγκ σχολίασε τις μεθοδεύσεις στην ΑΔΑΕ – Η ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη

Η youtuber και ο άνθρωπος που παρακολουθήθηκε από το Predator επικρίνουν τις τακτικές της κυβέρνησης

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ πραγματικά έχουν σχολιαστεί έντονα καθώς τα δημιουργικά μαθηματικά που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, δημιουργούν ερωτήματα για το ποιος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει να χει υπό τον πλήρη έλεγχο της μια ανεξάρτητη αρχή.

Η γνωστή youtuber Nεφέλη Μεγκ που είχε απασχολήσει ξανά την πολιτική σκηνή με τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τα ατυχή σχόλια για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα βίντεο στο οποίο επιτίθεται στην κυβέρνηση αναφορικά με τις μεθοδεύσεις για να ελέγξει την ΑΔΑΕ αλλά και την ταχύτητα που εκδόθηκε το συγκεκριμένο ΦΕΚ  σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που συνήθως παίρνουν μέρες ή και μήνες.

Εδώ ήρθε η ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη, του ανθρώπου που ανακάλυψε και κατήγγειλε πρώτος ότι παρακολουθήθηκε από το Predator, o οποίος έγραψε «Η @nefelimeg σχολιάζει τον τρόπο εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ και τις μεθοδεύσεις από τον πρόεδρο της Βουλής και την κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για την άρνηση συνεργασία της στην υπόθεση των υποκλοπών».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με μεθοδεύσεις προκειμένου να φέρει εις πέρας το πραξικόπημα κατά της ΑΔΑΕ και να μην επιβληθεί ποτέ το πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ της ανεξάρτητης Αρχής κατά της ΕΥΠ λόγω άρνησης συνεργασίας στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, άλλαξε τον τρόπο εκλογής προέδρου καταπατώντας κατάφορα τις συνταγματικές υποδείξεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε πως η συνταγματική απαίτηση για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τον διορισμό μελών ανεξάρτητων αρχών, αποτυπώνεται στον αριθμό 16, καθώς στη Διάσκεψη μετέχουν 27 μέλη.

Ωστόσο, με βάση απλές μαθηματικές πράξεις, ο ακριβής αριθμός είναι το 16,2, γεγονός που σημαίνει πως το 16 καταστρατηγεί την πρόβλεψη του Συντάγματος για τη θετική γνώμη των 3/5, αφού ο βολικός -για τον κ. Τασούλα- αριθμός είναι μικρότερος της συνταγματικής επιταγής.

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Τα μέλη από τις οργανώσεις Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης και Ηλιούπολης γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν από…

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Μιλώντας το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, στη θεματική εκδήλωση «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό…

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Στο 95ο λεπτό, δηλαδή λίγο πριν τη λήξη η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό…