Newsroom

Newsroom

Η Μπάρμπι «κλείνει» τα 60!

Η Μπάρμπι, η διάσημη κούκλα και αγαπημένο παιγνίδι κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 60 ετών.

barbie μπάρμπι γενέθλια

Η διάσημη κούκλα θα γιορτάσει με μια νέα κολεξιόν, τιμώντας γυναικεία πρότυπα της πραγματικής ζωής και επαγγέλματα στα οποία οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται.

Η νέα της συλλογή είναι κομμάτι της εξέλιξης της μέσα στις δεκαετίες, μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Αμερικανική Έκθεση Παιχνιδιού της Νέας Υόρκης στις 9 Μαρτίου του 1959.

Για τον εορτασμό των 60ων της γενεθλίων, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel δημιούργησε 20 εκδοχές της Μπάρμπι από γυναίκες πηγές έμπνευσης, από την Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα, έως το βρετανικό μοντέλο και ακτιβίστρια Αντόα Αμπόα.

Η Mattel επίσης κυκλοφόρησε μια Μπάρμπι αστροναύτη, πιλότο, δημοσιογράφο, πολιτικό, αθλήτρια και πυροσβέστη, όλα επαγγέλματα στα οποία η εταιρεία τονίζει ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται.

Ξανθιά ή καστανή, αδύνατη ή με καμπύλες, λευκή ή μαύρη, πριγκίπισσα ή πρόεδρος των ΗΠΑ, η Μπάρμπι παραμένει η αγαπημένη κούκλα όλων των κοριτσιών, αν και έχει πολλές φορές προκαλέσει αντιδράσεις στην πάροδο του χρόνου.

Από το ντεμπούτο της, όταν κυκλοφόρησε φορώντας ένα ασπρόμαυρο ριγέ μαγιό, η Μπάρμπι έχει φορέσει στολές παραπάνω 200 επαγγελμάτων, από χειρούργος μέχρι προγραμματίστρια βιντεοπαιχνιδιών.