Newsroom

Newsroom

ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις ζητούν την παραίτηση Τσιάρα: «Ανεπαρκής» και «κοινωνικά επικίνδυνος»

Θύελλα αντιδράσεων από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Τον χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή» και «κοινωνικά επικίνδυνο» ενώ παράλληλα απαιτούν την απομάκρυνσή του και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και των δικαιωμάτων των παιδιών τους.

Τα πυρά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δέχεται από χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μετά τις προκλητικές του δηλώσεις κατά των ομόφυλων ζευγαριών και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Επικαλούμενος «επιστημονικές μελέτες», ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν «πιο φυσιολογικά» και έχουν λιγότερες «παρεκκλίσεις», δήλωση που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Στις αντιδράσεις έρχονται να προστεθούν σήμερα σειρά οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που ζητούν την παραίτηση Τσιάρα, ενώ παράλληλα ζητούν να ληφθούν μέτρα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, με κοινή τους ανακοίνωση. Ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, το οποίο χαρακτηρίζει fake news τα όσα είπε ο κ. Τσιάρας.

«Ο κος Τσιάρας εκτός από ανεπαρκής είναι πλέον και κοινωνικά επικίνδυνος – Απαιτούμε την απομάκρυνσή του»

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις: «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας», «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης», «Colour Youth- Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας», «Υπερήφανοι Γονείς», «ΟΛΚΕ», «Proud seniors gr ( ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω)» και «ΛΟΑΤ ΑμεΑ»

«Ο αξιότιμος κος Υπουργός Δικαιοσύνης με περισσή χαρά ομολόγησε στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 ότι, αφενός ως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν γνωρίζει στοιχειώδη νομικά (γιατί να γνωρίζε ιάλλωστε, μήπως είναι Υπουργός Δικαιοσύνης;), αφετέρου ότι είναι Υπουργός Δικαιωμάτων μόνο για μια μερίδα ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα. 

Το δημοκρατικό έλλειμμα στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι πλέον κοινή πεποίθηση. Δε χρειαζόταν να προχωρήσει σε τέτοιες δηλώσεις ώστε να μας καταστεί σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις της παρούσας κυβέρνησης η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες και όλους τους πολίτες της Ελλάδας.

Η παρούσα κυβέρνηση μας είχε δείξει από καιρό τον δρόμο της ανισότητας που προτίθετο να ακολουθήσει. Φάνηκε, άλλωστε, από τη στάση που κράτησε στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 5 του Συντάγματος, απορρίπτοντας την απαγόρευση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, έκφραση και χαρακτηριστικά φύλου.

Η νομοθέτηση με ΠΝΠ, η απουσία πρωτοβουλιών στη θεσμοθέτηση δικαιωματικών νόμων, η παράλληλη εμμονή στην ενίσχυση του κράτους καταστολής, η  εκκωφαντική σιωπή της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο στην ΕΕ την ίδια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετούσε στον αντίποδα την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών της, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Όσο και αν προσπαθεί αυτή η Κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι δήθεν ίσης μεταχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών της και των παιδιών τους, με επιλογές και υπουργοποιήσεις μεμονωμένων ατόμων, εργαλειοποιώντας τους στο βωμό της προπαγάνδας, και πάλι δεν καταφέρνει να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο. Το πρόσωπο που χωρίζει τους πολίτες σε «φυσιολογικούς» και «μη φυσιολογικούς». 

Αν κάποιος από τους «άριστους» νομικούς συμβούλους του κ. Τσιάρα, δεν είναι σε θέση να του εξηγήσει τι ακριβώς είναι η «γονική μέριμνα» και ότι δεν πρωτοπορεί, ως αφελώς νομίζει, τουλάχιστον ας του εξηγήσει κάποιος από τους συμβούλους που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας ότι η πρώτη αποπαθολογικοποίηση της “ομοφυλοφιλίας” έγινε το 1973 από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση, ότι  τα παιδιά δεν χρειάζονται τη φυσική παρουσία δύο γονέων με διαφορετικό βιολογικό φύλο για να μη μεγαλώσουν με ψυχολογικά προβλήματα, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν συνιστούν… “απόκλιση”, όπως ο κ. Υπουργός νομίζει.

Στον απαρχαιωμένο κόσμο του κ. Υπουργού μύθοι, όπως οι παρακάτω, είναι «αυταπόδεικτες αλήθειες» καθώς σε μία και μόνο πρόταση τους ενσωμάτωσε όλους:

Δεν υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς στην Ελλάδα

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν μπορούν να γίνουν καλοί γονείς

Τα παιδιά χρειάζονται μητέρα και πατέρα για να μεγαλώσουν σωστά.

Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, προβλήματα συμπεριφοράς ή προβλήματα σχολικής προσαρμογής: 

Τα παιδιά των γονέων του ίδιου φύλου είναι πιο πιθανό να  γίνουν και τα ίδια ΛΟΑΤ…

Αυτά μας είπε ο κ. Υπουργός στηρίζοντας τα επιχειρήματα του και αγνοώντας όλες  τις έρευνες που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο που καταρρίπτουν όλη την μυθολογία γύρω από τους ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς και τα παιδιά τους. Το σημαντικότερο εξ όλων, που όπως φαίνεται διαφεύγει στον κο Υπουργό είναι ότι τα παιδιά μας είναι υπαρκτά, δεν υπάρχουν στην φαντασία μας αλλά στις ζωές μας, βιώνουν διακρίσεις και στερούνται βασικά δικαιώματα. Είναι παιδιά που, στην ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορούν να έχουν και τους δύο γονείς τους στην εκπαίδευση, σε ιατρικές πράξεις, στην ασφάλιση, στην κληρονομιά. Είναι παιδιά που, σε περίπτωση θανάτου του βιολογικού – αναγνωρισμένου θεσμικά γονέα, μπορεί να καταλήξουν σε μακρινούς συγγενείς ή σε ιδρύματα, αντί να συνεχίσουν να ζουν με το μη βιολογικό γονέα τους κλπ.

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο διεκδικούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, καθώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή/και η ταυτότητα φύλου των γονέων τους, σε ένα κράτος δικαίου, δεν θα έπρεπε να οδηγεί σε διακρίσεις και να γίνεται αιτία στέρησης των ατομικών δικαιωμάτων τους. Η εξίσωση των δικαιωμάτων των παιδιών μας με όσα απολαμβάνουν τα παιδιά ετερόφυλων γονέων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνολική αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που επιχειρείται από τον κ.Τσιάρα. Η άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση δεν αποτελεί πλέον νομικό κενό αλλά θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη ομοφοβία και τρανσφοβία.

Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε να είμαστε ισότιμοι πολίτες. Ο κος Τσιάρας εκτός από ανεπαρκής είναι πλέον και κοινωνικά επικίνδυνος. Θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του, να γκρεμίζουμε τα κάστρα της κοινωνικής ανασφάλειας, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας την οποία υποδαυλίζει. Απαιτούμε την απομάκρυνσή του και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας και των δικαιωμάτων των παιδιών μας. Κάθε Τσιάρας που θα ενοχοποιεί τις ζωές μας για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του δεν μπορεί να έχει θέση σε μια Ελλάδα που θέλει να δηλώνει “σύγχρονη”.»

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με όσα είπε διαδίδει ψευδείς ειδήσεις

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των LGBTI προσώπων,  με το παρόν δελτίο τύπου, καταδικάζει με έντονο τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσβάλει τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους  και τις οικογένειές τους, ενώ χαρακτηρίζει ως «παρεκκλίνοντα» ακόμη και παιδιά που μεγαλώνουν είτε σε μονογονεϊκές οικογένειες, είτε παιδιά που οι γονείς τους έχουν χωρίσει.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Τσιάρας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι: «Όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα, είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά που προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ευκολία στην σύγχρονη κοινωνία».

Επ’ αυτών είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε ότι:

1. Είναι απολύτως λανθασμένη, ψευδής και δεν στηρίζεται σε απολύτως κανένα επιστημονικό τεκμήριο η δήλωσή του αυτή, καθώς, αντιθέτως με όσα ανέφερε, όλες οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες συγκλίνουν ότι η ευημερία και η ανάπτυξη των παιδιών με κανένα τρόπο δεν σχετίζεται με το φύλο των γονέων. Αντιθέτως, σχετίζεται με το ενδιαφέρον, τη φροντίδα και την αγάπη που λαμβάνουν.

2. Η δήλωση αυτή προσβάλει, δυσφημίζει, κακοποιεί και προάγει διακρίσεις κατά:

α) Των μονογονεϊκών οικογενειών, τα δικαιώματα των οποίων κατοχυρώνονται απ’ το Ελληνικό Αστικό Δίκαιο,

β) Των οικογενειών χωρισμένων γονέων,

γ) Των οικογενειών  που για οποιοδήποτε λόγο, το ένα εκ των δύο προσώπων – γονέων αναγκάζεται, είτε για λόγους εργασίας, είτε για άλλους σοβαρούς λόγους, να απουσιάζει είτε για μικρό, είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, και συχνά το πράττουν με σκληρές στερήσεις για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους,

δ) Τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, που, δυστυχώς η Ελληνική νομοθεσία, αρνείται να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους, τόσο των γονέων, όσο και των παιδιών τους, και παρά ταύτα υπάρχουν στη χώρα μας και καλούνται σε ένα περιβάλλον διακρίσεων να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ειδικότερα όσον αφορά τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες θα πρέπει να σημειώσουμε ότι:

1. Σύμφωνα με την Απόφαση 14620 της 21ης Σεπτεμβρίου 2016 του Συμβουλίου της Ευρώπης[1], τα κράτη μέλη φείλουν:

4.5. να προστατεύουν τα δικαιώματα των γονέων και των παιδιών στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου και κατά συνέπεια:

4.5.1. σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίζουν ότι όλα τα δικαιώματα σχετικά με τη γονική μέριμνα, την παιδοθεσία από μονογονείς και την παιδοθεσία πρώτου ή δεύτερου γονέα χορηγούνται χωρίς διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου ·

4.5.2. να προβλέπουν την από κοινού παιδοθεσία από τα ζευγάρια του ιδίου φύλου χωρίς διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ·

4.5.3. να επεκτείνει την αυτόματη αναγνώριση συν-γονέα στον σύντροφο του ιδίου φύλου ·

4.5.4. όπου οι ελεύθερες γυναίκες (ή πρόσωπα) τυγχάνουν πρόσβασης σε ιατρική υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, να διασφαλίσουν ότι η πρόσβαση αυτή παρέχεται χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου ·

4.5.5. όπου τα άγαμα ζευγάρια διαφορετικού φύλου αποκτούν πρόσβαση σε ιατρική υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, να εξασφαλίσουν ότι η πρόσβαση αυτή παρέχεται στα ζευγάρια του ιδίου φύλου ·

4.6. εκτός από τις αποφάσεις που έχει ήδη εγκρίνει η Συνέλευση με την Απόφαση 2048[2015][2] και 2191[2017][3] σχετικά με τις συνέπειες της νομικής αναγνώρισης των τρανς και ίντερσεξ ανθρώπων στην πρόσβαση ή τη συνέχιση της πολιτικής τους σχέσης, του γάμου και των δικαιωμάτων των συζύγων και των παιδιών, προβλέπουν την ορθή καταγραφή της ταυτότητας φύλου των τρανς γονέων στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους και να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν νόμιμους δείκτες φύλου εκτός από άρρεν ή θήλυ μπορούν να αναγνωριστούν οι συντροφικές τους σχέσεις και οι σχέσεις τους με τα παιδιά τους χωρίς διάκριση.

4.7. να εργάζονται ενεργά, σε διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών, για την προώθηση της αποδοχής και του σεβασμού των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών στις κοινωνίες μας.

2. Σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί για παιδιά που μεγαλώνουν σε ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες: Πρόσφατη ανάλυση 79 ακαδημαϊκών μελετών[4] για την ευημερία των παιδιών με γονείς γκέι ή λεσβίες, 75 από αυτές τις μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι τα παιδιά με γονείς γκέι ή λεσβίες δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση από άλλα παιδιά. Αυτές οι μελέτες είχαν χρησιμοποιήσει βασικούς μεθόδους έρευνας στους τομείς της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας, ενώ ορισμένοι είχαν μικρά μεγέθη δειγμάτων, αυτό σήμαινε ότι υπήρχε ένα όριο στο βαθμό στον οποίο θα μπορούσαν να γενικευθούν, αλλά δεν αναιρούν τα ευρήματά τους. Επιπλέον, μια μελέτη του 2010 για τη σχολική πρόοδο με 3.500 παιδιά με γονείς του ιδίου φύλου δεν διαπίστωσε σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των οικογενειών και των οικογενειών με γονείς διαφορετικού φύλου. Μια άλλη μελέτη σε αυτή την ομάδα βασίστηκε σε εθνικά αντιπροσωπευτικά, διαχρονικά δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα ποσοστό άνω των 20.000 παιδιών, εκ των οποίων 158 ζούσαν σε ένα νοικοκυριό με γονείς του ιδίου φύλου. Μόνο τέσσερις από το σύνολο των 79 ακαδημαϊκών μελετών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με γονείς γκέι ή λεσβίες αντιμετώπιζαν πρόσθετα μειονεκτήματα. Ωστόσο, όλες αυτές οι τέσσερις μελέτες είχαν επικεντρωθεί σε παιδιά που είχαν βιώσει επιπρόσθετες καταστάσεις που δεν σχετίζονταν με το φύλο των γονέων τους και επομένως αυτές οι τέσσερις μελέτες έχουν επομένως θεωρηθεί αναξιόπιστες από πολλούς μελετητές. Εν ολίγοις, αυτή η έρευνα συγκριτική 79 συνολικά επί του θέματος, δείχνει ότι υπάρχει μια συντριπτική επιστημονική συναίνεση, μέσα από πάνω από 30 χρόνια επιστημονικής έρευνας, ότι η ύπαρξη γονέων γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων ή και τρανς γονέων  δεν είναι επιβλαβής για τα παιδιά[5].

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με όσα είπε, και ιδιαίτερα χαρακτηρίζοντας σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ως «παρεκκλίνοντα» και παιδιά με ψυχικές διαταραχές, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις (fake news), κάνει ψευδή αρνητική προπαγάνδα κατά προσώπων που υφίστανται διακρίσεις, προσβάλλει, δυσφημεί, κακοποιεί και προσβάλει βάναυσα οικογένειες και τα παιδιά τους συλλήβδην, και μάλιστα τούτο όσο είναι, -όχι κάποιος οποιοσδήποτε πολιτικός ή υπουργός-, αλλά Υπουργός αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία ως εκ της θέσεώς του οφείλει να προάγει, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι ένας Υπουργός Δικαιοσύνης μπερδεύει την γονική μέριμνα με την συνεπιμέλεια.

Ακόμη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναιτιολόγητα και εντελώς καταχρηστικά καθώς η δικαστική διαδικασία νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4491/2017 γίνεται σε ιδιαίτερο γραφείο και όχι σε ανοικτό ακροατήριο και συνεπώς δίχως κανένα πραγματικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία, έθεσε εκτός επιτρεπτέας δικαστικής ύλης λόγω της πανδημίας τις διαδικασίες εκούσιας δικαιοδοσίας για τη νομική αναγνώριση. Το ΣΥΔ πέραν το σχετικού δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 11.11.2020, απέστειλε επιστολή προς τον Υπ. Δικαιοσύνης που ποτέ δεν απάντησε, τονίζοντας ότι η εντελώς αναιτιολόγητη αυτή απόφαση, αντίθετα επιτείνει τις διακρίσεις που δέχονται τα τρανς πρόσωπα επιμηκύνοντας το μεσοδιάστημα μεταβολής των εγγράφων τους κατά παράβαση των ευρωπαϊκών προτύπων για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων που επιτάσσουν οι διαδικασίες να είναι ταχείες.

Μετά όλων αυτών, θεωρούμε παραπάνω από επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνσή του από τον Πρωθυπουργό, καθώς είναι αδιανόητο Υπουργός Δικαιοσύνης να προσβάλει με τέτοιο τρόπο παιδιά ως «παρεκκλίνοντα» ή με ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και τις οικογένειές τους. Για το θέμα αυτό, θα ακολουθήσει και επιστολή προς τον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό, εκθέτοντας αναλυτικά τα επιχειρήματα που επιτάσσουν την άμεση απομάκρυνσή του.

Παράλληλα καλούμε τη Κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στις απαραίτητες τομές στο Οικογενειακό Δίκαιο ώστε να επεκταθεί το δικαίωμα στον γάμο, την από κοινού επιμέλεια, παιδοθεσία, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και παρενθεσία, για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ»

 

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο αστυνομικός πραγματοποίησε «βολές εκφοβισμού» - Σε βάρος του, σχηματίστηκε…

Σοκ στη Γαλλία: Βίασαν τουρίστρια σε δημόσιες τουαλέτες ενώ ο σύντροφός της περίμενε απέξω

Σοκ στη Γαλλία: Βίασαν τουρίστρια σε δημόσιες τουαλέτες ενώ ο σύντροφός της περίμενε απέξω

Όταν ο σύντροφός της κατευθύνθηκε προς τις δημόσιες τουαλέτες άκουσε το κλάμα της γυναίκας του…