Η Λίμνη των Κύκνων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα κλασικό μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς, βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

λιμνη κυκνων

Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877. Μια παράσταση από τη Μόσχα, με ένα εξαιρετικό καστ: στη χορογραφική εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς [Yuri Grigorovich], η πρίμα μπαλαρίνα Όλγκα Σμιρνόβα [Olga Smirnova] αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, ενώ ο γοητευτικός Γιάκοπο Τίσσι [Jacopo Tissi] ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό.

Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877. Μια παράσταση από τη Μόσχα, με ένα εξαιρετικό καστ: στη χορογραφική εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς [Yuri Grigorovich], η πρίμα μπαλαρίνα Όλγκα Σμιρνόβα [Olga Smirnova] αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, ενώ ο γοητευτικός Γιάκοπο Τίσσι [Jacopo Tissi] ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.

Αυτή την υπέροχη παράσταση, με την οποία συνεχίζεται ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow στο Μέγαρο, θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπαλέτου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και τηνPathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Η Λίμνη των Κύκνων»

Μια ιστορία για τη διπλή όψη του έρωτα

Ο Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ παρασύρεται από το alter ego του, το Κακό Πνεύμα, σε μια μυστηριώδη λίμνη, όπου, κάτω από το φως του φεγγαριού, συναντά μια μαγεμένη γυναίκα-κύκνο, την Οντέτ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, της ορκίζεται αιώνια πίστη. Στο κάστρο, οι υποψήφιες νύφες προσπαθούν να τον σαγηνεύσουν. Η μόνη που απειλεί τον όρκο του στην Οντέτ είναι η Οντίλ. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει να παγιδεύσει τον Πρίγκιπα σε ένα παράξενο παιχνίδι. Κι εκείνος πιάνεται στην παγίδα. Θα καταλάβει τι έχει συμβεί, μόνο όταν θα είναι πολύ αργά πια…

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία-Λιμπρέτο: Yuri Grigorovich

ΔΙΑΝΟΜΗ

Olga Smirnova: Οντέτ/Οντίλ
Jacopo Tissi: Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ
Egor Gerashchenko: Κακό Πνεύμα
Alexei Putinsev: Γελωτοποιός

Συμμετέχει το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)

Διάρκεια

2 ώρες και 35 λεπτά (με 1 διάλειμμα)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Eισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…