Newsroom

Newsroom

Η λέπρα, η επιτυχία και η εγκατάλειψη

Κλάψαμε, χειροκροτήσαμε, ενθουσιαστήκαμε και όλα αυτά έγιναν με  «Το νησί». Πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή που έδειξε ότι η ελληνική…

Κλάψαμε, χειροκροτήσαμε, ενθουσιαστήκαμε και όλα αυτά έγιναν με  «Το νησί». Πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή που έδειξε ότι η ελληνική τηλεόραση και η Έλληνες ηθοποιοί και σκηνοθέτες άμα θέλουν μπορούν να καθηλώσουν το κοινό και τα κατάφεραν στο 100%. Βασικο συστατικό της επιτυχίας ήταν και τα σκηνικά του σίριαλ που μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω και μετέτρεψαν την Πλάκα αλλά και την Σπιναλόγκα σε τουριστικό προορισμό για εκατοντάδες ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι τόσο το σκηνικό στην Πλάκα όσο και τα σκηνικά στην Σπιναλόγκα είχαν  κατασκευαστεί  από την  εταιρεία παραγωγής.

Τα σκηνικά παρέμειναν στην θέση του και συγκεκριμένα πέρυσι  ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA  έστειλε κείμενο συμφωνητικού στο Δήμο Αγ. Νικολάου ο οποίος είχε εκδηλώσει -κατόπιν πιέσεων- ενδιαφέρον για τη διατήρησή τους, με το οποίο του παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα για τη συντήρηση των σκηνικών και την ανάληψη οποιαδήποτε αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Ο δήμαρχος δεν υπέγραψε ποτέ το συμφωνητικό και τα σκηνικά έμειναν στο έλεος του καιρού και του χρόνου. Το κόστος συντήρησης ήταν ασήμαντο, δεδομένου ότι μοναδικός τρόπος προστασίας τους ήταν η επάλειψή τους με αδιαβροχοποιητικά μέσα, για να προστατευτούν από τη βροχή. Ο δήμαρχος είχε όμως άλλα σχέδια με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί μετά από δική του εντολή, συνεργείο του Δήμου αποκαθήλωσε  τις γύψινες προσόψεις των σπιτιών στο κεντρικό πεζόδρομο του χωριού που αποτέλεσαν αξιοθέατο της περιοχής. Γι’ αυτήν την κίνηση δεν είχαν ενημερωθεί όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε και η τοπική κοινωνία. Ακόμα και οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων δεν ήθελαν να καταστραφούν οι προσόψεις.

Πάντως η διάθεση της εγκατάλειψης είχε φανεί σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σίριαλ. Καθώς από πέρυσι την Άνοιξη τόσο τα σπίτια των πρωταγωνιστών όσο και η περίφημη βάρκα του Στέλιου Μάινα ήταν πεταμένη σε  ένα σημείο του χωριού και την αναγνώριζες είτε από τύχη είτε από υπερβολική  παρατηρητικότητα.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…