Newsroom

Newsroom

Η Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ

Την εκλογή της στήριξαν ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και ΕΕ. Η πενταετής θητεία της ξεκινά στις 5 Ιουλίου. Η κρίση χρέους…

Την εκλογή της στήριξαν ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και ΕΕ. Η πενταετής θητεία της ξεκινά στις 5 Ιουλίου. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ιδίως στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει
Με αστραπιαίες διαδικασίες το συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε χθες τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στην ηγεσία του Οργανισμού. Εχοντας την πλήρη στήριξη των ισχυρών δυνάμεων -ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας- όπως φυσικά και της ΕΕ, η 55χρονη Γαλλίδα υπουργός γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής διευθύντριας στην ιστορία του ΔΝΤ. Η πενταετής θητεία της ξεκινά στις αρχές Ιουλίου. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ιδίως στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τις πρώτες ημέρες της θητείας της.
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε τη Γαλλίδα υπ. Οικονομικών να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για μία πενταετή θητεία, που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλιου 2011”, ανέφερε ανακοίνωση του οργανισμού. Αμέσως μετά την εκλογή της, η Λαγκάρντ δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί ώστε ο Οργανισμός να υπηρετεί τις χώρες-μέλη του με την ίδια αποφασιστικότητα όπως και στο παρελθόν. Νίκη για τη Γαλλία χαρακτήρισαν τα Ηλύσια Πεδία την εκλογή της Λαγκάρντ στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ. “Ο πρόεδρος Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κυρία Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί”, ανακοίνωσε το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.
Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση του συμβουλίου του διεθνούς Οργανισμού, για να εξετάσει τις δύο υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή -της Λαγκάρντ, δηλαδή, και του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς-, οι ΗΠΑ εξεδήλωσαν επίσημα τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού, σφραγίζοντας ουσιαστικά την ανάδειξή της, καθώς ήδη την έχουν υποστηρίξει η ΕΕ και η Κίνα.
“Το χάρισμα και η διεθνής εμπειρία της Λαγκάρντ την καθιστούν ικανή να διοικήσει τον Οργανισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Η Λαγκάρντ κέρδισε από την αρχή την υποστήριξη της Ευρώπης για την αντικατάσταση του Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ κατάφερε να γοητεύσει την Κίνα και τη Ρωσία.
ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ
Διαζευγμένη μητέρα και λάτρης της γιόγκα
Η διάδοχος του Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ γεννήθηκε στο Παρίσι και σπούδασε νομικά. Στα εφηβικά της χρόνια μετείχε στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.
Τη δεκαετία του ’80, εργάστηκε στις ΗΠΑ σε δικηγορικό γραφείο, όταν, όπως έχει πει η ίδια, το γραφείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι, δεν την επέλεξε για ανώτατη θέση λόγω του φύλου της. Το 2007 ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο στενές συνεργάτιδες του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Είναι διαζευγμένη και έχει δύο ενήλικους γιους. Τους γιους της τους απέκτησε με τον πρώτο της σύζυγο. Τώρα συζεί με τον Ξαβιέ Τζιοκάντι, παλιό γνώριμό της από το πανεπιστήμιο, με τον οποίο επανασυνδέθηκε το 2006. Ως αντιστάθμισμα στην άγρια καθημερινότητα, η 55χρονη υπουργός κάνει γιόγκα, από την οποία, όπως λέει, αντλεί δύναμη, ενώ εξερευνά τα όριά της. Τάσσεται κατά της βίας, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος μια και ο κόσμος στον οποίο ζούμε, μας έχει, όπως υποστηρίζει, παραχωρηθεί προσωρινά. Το 2006 , το περιοδικό “Φορμπς” την κατέταξε στην 30ηή θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο και τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στη δωδέκατη θέση, στην τρίτη θέση στην Ευρώπη και στη δεύτερη στη Γαλλία. Το περιοδικό “Τάιμ” το 2009 και το 2010 τη συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοσή του με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
Η άνεσή της με τις ξένες γλώσσες και η θητεία της στις ΗΠΑ τής επιτρέπουν να εμφανίζεται δίχως ιδιαίτερα κωλύματα σε εκπομπές όπως το “Daily Show” του γνωστού παρουσιαστή Τζον Στιούαρτ.
Λατρεύει τα Σανέλ ταγέρ, τα μεγάλα αλλά όχι κραυγαλέα κοσμήματα και αρνείται πεισματικά να βάψει τα γκρίζα μαλλιά της.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
http://www.ethnos.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο