"Η κόρη μου ίσως να με θέλει νεκρό" είπε ο πατέρας της Λεπέν

Συνεχίζεται η οικογενειακή διαμάχη στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία. Ο 86χρονος πατέρας της, Ζαν Μαρί δήλωσε ότι η κόρη του ίσως τον θέλει νεκρό.

lepen 6

Συνεχίζεται η οικογενειακή διαμάχη στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία. Ο 86χρονος πατέρας της, Ζαν Μαρί δήλωσε ότι η κόρη του ίσως τον θέλει νεκρό.

Συνέχεια δόθηκε στη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν και τον πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν με αφορμή την προσπάθεια της πρώτης να εμποδίσει την υποψηφιότητα του δεύτερου στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

«Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να με θέλει νεκρή, αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία μου» δήλωσε ο 86χρονος στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Το κύρος που προφανώς έχω μέσα στο Εθνικό Μέτωπο θα προκαλέσει σημαντική αναταραχή και απώλεια επιρροής για τη Λεπέν, την οποία η ίδια δεν φαίνεται να υπολογίζει» συμπλήρωσε ο Ζαν Μαρί προειδοποιώντας για ενδεχόμενο κίνδυνο κατάρρευσης του κόμματος εάν ο ίδιος παραιτηθεί.

Μάλιστα, απέρριψε ως «τρελή» την ιδέα της παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι το οικογενειακό ρήγμα δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις που επανέλαβε πρόσφατα ο Λεπέν ότι οι θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Η Μαρίν Λεπέν που προσπαθεί να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας».

Πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015.

Είχε προσθέσει ότι οι προκλήσεις του πατέρα της είχαν ως στόχο την ίδια, αλλά δυστυχώς έχουν βλάψει ολόκληρο το Εθνικό Μέτωπο.

Φαίνεται πως η απόφαση της Μαρίν Λεπέν έχει τη στήριξη και άλλων στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό να καλεί τον Ζαν-Μαρί Λεπέν να παραιτηθεί από το κόμμα που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια.

«Ποιο είναι το συμφέρον από την παραμονή του σε ένα κίνημα με το οποίο δεν μοιράζεται καμία από τις θεμελιώδεις αρχές;», διερωτήθηκε ο Φιλιπό, ενώ πρόσθεσε ότι «η πιο αποδεκτή λύση» θα ήταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν «να αποσυρθεί, να συνταξιοδοτηθεί, να παραιτηθεί από το κίνημα».

Τίθεται «ζήτημα παραμονής του στο Εθνικό Μέτωπο», υπογράμμισε ο Φιλιπό.

«Είτε θα απαντήσει ο ίδιος […] είτε το θέμα θα τεθεί και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…