Η Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με το ΚΚΕ στη Βουλή: «Γίνεστε εριστική και επιθετική»

Έντονη αντιπαράθεση της προέδρου της Πλέυσης Ελευθερίας

zoi konstantopoulou

Χαμός επικράτησε στη Βουλή λίγο νωρίτερα την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρισκόταν στο βήμα, καθώς μια διαφωνία που είχε με τον βουλευτή του ΚΚΕ και προεδρεύων εκείνη την ώρα, Γεώργιο Λαμπρούλη, ήταν αρκετή για να επικρατήσει το χάος.

Όλα ξεκίνησαν όταν κ. Λαμπρούλης είπε στην αρχηγό της Πλεύσης Ελευθερίας να ολοκληρώσει, καθώς είχε ήδη περάσει η ώρα που έπρεπε να μιλήσει, με την κ. Κωνσταντοπούλου να τον κατηγορεί ότι τον κ. Κουτσούμπα τον αφήνει να μιλάει περισσότερο με τον προεδρεύων να της λέει ότι γίνεται εριστική και επιθετική και αυτή να τον κατηγορεί ότι ασκεί εξουσία.

Φυσικά όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε συνδυασμό με τη συμμετοχή ατόμων απ’τα έδρανα που έκανε τον τσακωμό ακόμα πιο… ισχυρό.

Πιο αναλυτικά όλος ο τσακωμός που έγινε στη Βουλή και οι βαριές εκφράσεις

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ, ολοκληρώστε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Κύριε Πρόεδρε, δεν θα μακρηγορήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τώρα μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες γύρω από τα ζητήματα της Εξεταστικής.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Μην ανησυχείτε, δεν θα μακρηγορήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Δεν είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης αυτό. Τη γνωρίζετε πολύ καλά και ως διαδικασία.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Τώρα αυτό ενοχλεί;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Σας παρακαλώ πολύ, ολοκληρώστε!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Εσάς αυτό σας ενοχλεί, αλήθεια;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Εμένα με ενοχλεί το ότι έχουμε κάνει τη διαδικασία σήμερα μπάχαλο, από το πρωί έως τώρα, να το πω έτσι ωμά. Σας παρακαλώ πολύ, πείτε αυτό που θέλετε να πείτε, όμως, σύντομα. Ζητήσατε πέντε λεπτά, σας τα έδωσα φυσικά. Ολοκληρώστε!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Εάν κάποιος Προεδρεύων έκανε αυτό που κάνετε στον κ. Κουτσούμπα, είμαι σίγουρη και ότι δεν θα σας άρεσε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ο κ. Κουτσούμπας σας είπα και προηγουμένως ξέρει πότε να έρχεται στη Βουλή και πότε να παρεμβαίνει. Τελεία και παύλα γι’ αυτό! Συνεχίστε, δεν χρειάζεται να αντιδικούμε. Ολοκληρώστε αυτό που θέλετε να πείτε, για να περάσουμε στην ψηφοφορία πλέον. Ήμαρτον!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Εγώ με συγχωρείτε, κύριε Λαμπρούλη, αλλά δεν ξέρω ότι υπάρχει το πότε να έρχεσαι στη Βουλή. Ξέρω ότι όταν η Βουλή λειτουργεί, οι Βουλευτές είναι εδώ. Επιτρέψτε μου, σας παρακαλώ, χωρίς να με ξαναδιακόψετε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Μαθήματα δεν δέχομαι εάν είναι προσωπικό αυτό περί διαδικασιών και παρουσίας ή μη στη Βουλή ενός Βουλευτή, κρατήστε τα για τον εαυτό σας και την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Σας παρακαλώ πολύ! Η δουλειά του Βουλευτή αν θέλετε δεν είναι μέσα στο Κοινοβούλιο μόνο, είναι πολιτικός ο ρόλος του.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Πλεύσης Ελευθερίας)
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Στον κ. Παφίλη δώσατε είκοσι λεπτά αντί για πέντε λεπτά πριν από δεκαπέντε λεπτά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Μπάχαλο εσείς το κάνατε! Τώρα το σκεφτήκατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Σας παρακαλώ, ηρεμήστε, ηρεμήστε! Σας παρακαλώ πολύ! Έρχεστε εδώ, έχουμε μια συγκεκριμένη Κύρωση, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία και ανοίγετε ζητήματα χίλια δυο, μέχρι και για την Εξεταστική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ: Τώρα το σκεφτήκατε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ας ολοκληρώσει η Πρόεδρος. Πραγματικά, θερμά σας παρακαλώ, ολοκληρώστε, για να συνεχίσουμε την ψηφοφορία.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Νομίζω ότι πολλά πράγματα είναι πάντα αποκαλυπτικά, όπως και το ότι είμαστε πέντε Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας παρόντες και μας λέτε πότε να ερχόμαστε στη Βουλή, εν πάση περιπτώσει, όπως είναι αποκαλυπτικό τελικά ποιον ενοχλούν αυτά τα οποία λέμε και ποιον ενοχλεί η διερεύνηση. Είναι όλα αποκαλυπτικά. Εμένα ποτέ δεν με σταμάτησε ούτε η «πυρ ομαδόν» επίθεση ούτε το όλοι απέναντι. Αυτή είναι άλλωστε και η φύση της δουλειάς μου και της δραστηριότητάς μου, να υπερασπίζομαι ανθρώπους απέναντι σε παντοδύναμες εξουσίες.
Λυπάμαι απλώς, κύριε Πρόεδρε, που εκφράζονται με αυτό τον τρόπο οι εξουσίες από τα δικά σας χείλη σήμερα. Θα καταθέσω στα Πρακτικά τη δήλωση και αίτηση που κατέθεσα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κοιτάξτε, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά γίνεστε εριστική, επιθετική και επιτρέψτε μου αυτό ακριβώς που είπατε τώρα να ζητήσετε από τα Πρακτικά να διαγραφεί, ακριβώς αυτή η προσωπική αναφορά. Σας παρακαλώ πολύ! Διαφορετικά θα δράσω και εγώ αναλόγως.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Διαφορετικά τι; Επί τέσσερα σχεδόν λεπτά με διακόπτετε και δεν με αφήνετε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ζητώ να ανακαλέσετε αυτό που μόλις είπατε αναφερόμενη σε εμένα προσωπικά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Δεν το ανακαλώ. Μα, δεν το είπα για να το ανακαλέσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Δεν το ανακαλείτε!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Όχι, βέβαια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ωραία, ας παραμείνει στα Πρακτικά, λοιπόν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Δεν το είπα για να το ανακαλέσω, με συγχωρείτε πάρα πολύ. Δεν αντιλαμβάνομαι τι είδους άσκηση εξουσίας είναι αυτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Εγώ σας ζητώ να το ανακαλέσετε. Εφ’ όσον δεν το ανακαλείτε, ας παραμείνει, λοιπόν, στα Πρακτικά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Δεν το ανακαλώ, κύριε Λαμπρούλη! Βεβαίως! Φυσικά, θα παραμείνει, γι’ αυτό εξάλλου το είπα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ωραία, πάρα πολύ ωραία.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας): Δεν αντιλαμβάνομαι αυτές τις ασκήσεις εξουσίας, «να ανακαλέσετε και να διαγραφεί από τα Πρακτικά». Αρκετά, αρκετά και με τα πλαστογραφημένα Πρακτικά και με την αλλοίωση των Πρακτικών, αρκετά με τα «λέμε, ξελέμε», αρκετά! Καταθέτω στα Πρακτικά τη δήλωση και αίτησή μου προς το Προεδρείο και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και σας ευχαριστώ που φροντίσατε, ενώ μιλώ για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που είναι η προσπάθεια στραγγαλισμού της Επιτροπής που εσείς ζητήσατε, το θέμα να είναι διαπληκτισμός του Προεδρεύοντος κ. Λαμπρούλη με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…