Η κιβωτός του… Μητσοτάκη

H πραγματικότητα μιας κιβωτού «απ’ έξω κούκλας κι από μέσα πανούκλας»!

EK - Μητσοτακης

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι, αν ο κατακλυσμός των αποκαλύψεων σχετικά με τον παρακρατικό μηχανισμό των υποκλοπών που έστησε το Μαξίμου μπορεί να σώσει την κιβωτό του …Μητσοτάκη.

Αν το επικοινωνιακό καλαφάτισμα μπορεί να σώσει το πλεούμενο από τα αβυσσαλέα ρήγματα στα – γεμάτα από τρωκτικά, αρπακτικά και κοριούς – ύφαλα που προκάλεσε η ανεπάρκεια του τουρίστα “τιμονιέρη” συνοδευόμενη από την κατάχρηση εξουσίας και το άρμεγμα του κρατικού κορβανά.

Αν οι ηρωικές προσπάθειες των λογής-λογής Πρετεντέρηδων και Πορτο-σαλταδόρων της προπαγάνδας μπορούν να κρύψουν τις ρωγμές της κιβωτού που ονομάζονται “ακρίβεια Μητσοτάκη”, “καλάθι της κοροϊδίας”, “αισχροκέρδεια του καρτέλ της ενέργειας”, “αρπαγή σπιτιών από αρπακτικά funds, τράπεζες και Πάτσιδες”, κλπ.

Αν κατά πόσο, και μέχρι πότε, οι ψηφοφόροι της δεξιάς και του ακραίου κέντρου θα παραμυθιάζονται και θα ανέχονται να πιλοτάρει την κιβωτό και τη χώρα ο εθνικός κοριός Μητσοτάκης, παρέα με τον εθνικό ψεύτη Οικονόμου, αγκαλιά με τον εθνικό γελωτοποιό Άδωνι και υπό την καθοδήγηση του σκιώδους πρωθυπουργού Ρισελιέ (*) – Γεραπετρίτη του επιτελικού παρακράτους.

Αν η κιβωτός του Μητσοτάκη που φτιάχτηκε με ωραίο περιτύλιγμα, με φωτεινά χρώματα στη μαρκίζα, με υποσχέσεις για “πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές”, για “εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη”, μπορεί μετά από 3,5 χρόνια να κρύψει τη ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας, στης ανεργίας, της ακρίβειας, της ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες. Την πραγματικότητα μιας κιβωτού “απ’ έξω κούκλας κι από μέσα πανούκλας”!!

Το ερώτημα που τελικά τίθεται είναι αν οι παραζαλισμένοι ψηφοφόροι – που εμπιστεύθηκαν εκείνους που έριξαν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας, που μαγεύτηκαν από το τραγούδι των “σειρήνων” της μιντιακής ολιγαρχίας και πίστεψαν ότι η κιβωτός του Μητσοτάκη θα τους οδηγούσε στη γη της επαγγελίας – εξακολουθεί να πορεύεται εν υπνώσει ή έφτασε η ώρα να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Μακρυά από ουράνιους και επίγειους σωτήρες που υπόσχονται κόσμους ηθικούς κι αγγελικά πλασμένους…

(*) Καρδινάλιος Ρισελιέ (1585 – 1642): Γάλλος κληρικός και πολιτικός.

Αναρριχήθηκε τόσο στην Καθολική Εκκλησία όσο και στη γαλλική κυβέρνηση. Έγινε πρωθυπουργός του Λουδοβίκου ΙΓ’. Ως πρωθυπουργός συγκέντρωσε όλη την εξουσία και την κρατική δύναμη στα χέρια του βασιλιά και στα δικά του. Ήταν ο πραγματικός ιδρυτής της δεσποτικής μοναρχίας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr