Newsroom

Newsroom

Η Κίνα υποβάθμισε τον Covid-19

Στη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που ίσχυαν από το 2020.

AP22347155443685

Ο κορονοϊός μπορεί να σαρώνει αυτό τον καιρό την Κίνα με ένα νέο κύμα, αλλά οι αρχές της χώρας προχωράνε σε άρση όλων σχεδόν των σκληρών μέτρων κατά της πανδημίας που είχαν πάρει. Η Κίνα αποφάσισε να βάλει τέλος και στην υποχρεωτική καραντίνα που μπαίνουν οι ταξιδιώτες που έρχονται στην χώρα.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιανουαρίου δεν θα ισχύει το μέτρο κατά του κορονοϊού, που υποχρέωνε τους ταξιδιώτες που έρχονταν στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα. Την σχετική ανακοίνωση έκαναν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Κίνας.

Στη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που ίσχυαν από το 2020. Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες «θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα», ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία του κόσμου που συνέχιζε να επιβάλει καραντίνα στους νεοαφιχθέντες στη χώρα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορονοϊού, έστω και αν τους τελευταίους μήνες το διάστημα απομόνωσης είχε μειωθεί. Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες θα υποχρεώνονται να μείνουν για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο και ακολουθούν άλλες 3 ημέρες παρακολούθησης στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο η καραντίνα ανερχόταν σε 10 ημέρες και παλαιότερα έφτανε τις 21.

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι πλέον δεν θεωρεί τον κορονοϊό «πνευμονία» αλλά «μεταδοτική» ασθένεια, λιγότερο επικίνδυνη.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…