Η Κατερίνα Στεφανίδη «καρφώνει» τον Χαρδαλιά την καταστροφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Στεφανίδη - Χαρδαλιάς: Σημειώσατε 1

NewsRoom 06/11/2020 | 10:56

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη σήκωσε το γάντι και απάντησε καυστικά στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πρόσφατα ο κ. Χαρδαλιάς σε δήλωσή του είχε αναφέρει πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα χαθεί αν μείνει κλειστός για έναν μήνα, στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού. «Είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί σε αυτή την συζήτηση. Σέβομαι πραγματικά και αισθάνομαι ότι έχω υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πορεία μου αυτή. Δεν μπορεί να ακούγεται οτι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επειδή για ένα μήνα θα χρειαστεί ο καθένας μας προφανώς να κάνει υπομονή, προφανώς να θυσιάσει το δικαίωμά του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης...», είχε δηλώσει.

Η δήλωση αυτή εξόργισε πολλούς αθλητές και προπονητές που ζουν από τον αθλητισμό και δεν έχουν άλλα έσοδα αλλά η Κατερίνα Στεφανίδη είναι εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία να απαντήσει.

Μάλιστα επανήλθε στο θέμα με δεύτερη ανάρτησή της, στην οποία αναδημοσίευε άρθρο για τη στήριξη αθλημάτων όπως το beach volley στην Ιρλανδία, στηλιτεύοντας για μία ακόμη φορά τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές στον αθλητισμό.