Newsroom

Newsroom

Η ήττα της κινδυνολογίας φέρνει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ντάισελμπλουμ, Εκπρόσωπος Κομισιόν, Ντράγκι κτλ) ξεκαθάρισαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υφίσταται καν θέμα εξόδου…

tsipras 164

Κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ντάισελμπλουμ, Εκπρόσωπος Κομισιόν, Ντράγκι κτλ) ξεκαθάρισαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υφίσταται καν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη Γερμανία προέκυψε μίνι εμφύλιος και πλειάδα κυβερνητικών αξιωματούχων (μεταξύ των οποίων η ίδια η Μέρκελ), διεμήνυσαν κατηγορηματικά ότι η χώρα τους θέλει ενωμένη την Ευρωζώνη με την Ελλάδα μέλος της. Μόνο εκπρόσωποι του αντιευρωπαϊκού και ρατσιστικού προς τη χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κόμματος AfD επικρότησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου.

Σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκύψει πλημμυρίδα δημοσιευμάτων και αναλύσεων (τραπεζών, ινστιτούτων, οικονομολόγων κτλ) που σχεδόν όλα συμφωνούν πως δεν θα συνέφερε καμία χώρα μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών αναλύσεων επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Μέσα διεθνούς ακτινοβολίας (Reuters, Die Zeit, Die Welt, Spiegel) αναφέρθηκαν, μάλιστα, σε διαρροές γερμανών πολιτικών παραγόντων και αξιωματούχων της Κομισιόν που διαβλέπουν διάθεση συμβιβασμού γερμανών και ευρωπαίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ακόμη περισσότερο, μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτικών και αναλυτών προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης να επανεξετάσει την πολιτική της λιτότητας.

Στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται με σαφήνεια ότι ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την ουσία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για σταμάτημα της λιτότητας και διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μείωση του χρέους. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO καταγράφεται ότι το 53,7% του ελληνικού λαού θέλει από την επόμενη κυβέρνηση να κάνει εκ νέου διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία και μόλις το 12,6% επιθυμεί συνέχιση της σημερινής πολιτικής. Επίσης, το 52,6% πιστεύει στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έρθει σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι εταίροι μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Στην δημοσκόπηση της Public Issue στη σημερινή «Αυγή» το 73% θέλουν να γίνει  διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να πληρωθεί μικρότερο μέρος του χρέους και το 67% απαντά ότι είναι κατά του μνημονίου. Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν πως η επιλογή του κ. Σαμαρά να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή με τον φόβο δεν θα γίνει ποτέ ηγεμονική. Αντιθέτως, δείχνουν ότι ο πυρήνας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλειοψηφικός.

Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά ενίσχυσης των ποσοστών του με δυναμική τέτοια που να καθιστά απολύτως εφικτή την αυτοδυναμία. Για παράδειγμα, σε 146 εκτιμάται ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ από την PALMOS ANALSIS για το TVXS και σε 151 από τη Public Issue για την «Αυγή». Εκτιμήσεις από τις οποίες δεν απέχουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις όταν στα ποσοστά των κομμάτων γίνει αναγωγή (αναποφάσιστων, άκυρων κτλ).

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…