Newsroom

Newsroom

Η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο της ότι το «Ολοκαύτωμα δεν αφορούσε φυλές»

Η γνωστή Αφροαμερικανή ηθοποιός απολογήθηκε έπειτα από σφοδρή κριτική που δέχθηκε για το σχόλιο ότι η θηριωδία του Ολοκαυτώματος «δεν αφορούσε φυλές» αλλά «δύο διαφορετικές ομάδες λευκών».

Goldberg Main APE

Η ηθοποιός, η οποία συμπαρουσιάζει το αμερικανικό talk show του ABC «The View» είπε χθες ότι το Ολοκαύτωμα αφορούσε την κτηνωδία ανθρώπου προς άνθρωπο και περιλάμβανε «δύο διαφορετικές ομάδες λευκών».

Μετά την κατακραυγή εναντίον της η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ανακάλεσε. με ανάρτησή της στο Twitter, τα αρχικά της σχόλια, λέγοντας απολογούμενη: «Στη σημερινή εκπομπή είπα ότι το Ολοκαύτωμα δεν αφορά φυλές, αλλά την κτηνωδία ανθρώπου προς άνθρωπο. Θα έπρεπε να είχα πει ότι αφορά και τα δύο».

Τα σχόλια της Γκόλντμπεργκ χαρακτηρίστηκαν μέχρι και επικίνδυνα από ακτιβιστές στο διαδίκτυο.

«Όχι Γούπι Γκόλντμπεργκ, το Ολοκαύτωμα αφορούσε τη συστηματική εξόντωση του εβραϊκού λαού από τους Ναζί, που θεωρήθηκε ότι είναι κατώτερης φυλής. Τους αφαίρεσαν την ανθρώπινη υπόστασή τους και χρησιμοποίησαν αυτή την ρατσιστική προπαγάνδα για να δικαιολογήσουν τη σφαγή έξι εκατομμυρίων εβραίων. Η διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος είναι επικίνδυνη», έγραψε στο Twitter ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, ο επικεφαλής της διεθνούς εβραϊκής ΜΚΟ Anti-Defamation League.

«Ο εβραϊκός λαός ανά τον κόσμο είχε ανέκαθεν τη στήριξή μου και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό. Λυπούμαι για τον πόνο που προκάλεσα», είπε η ηθοποιός ζητώντας συγγνώμη.