Η ηχηρή απάντηση της Ευλαμπίας Ρέβη για το "victim blaming"

«Αυτό χωρίς κανένα σχόλιο»: Η ανάρτηση της δημοσιογράφου θίγει - χωρίς πολλά λόγια - πως το βάρος της απάντησης στο ερώτημα «γιατί ένα θύμα βιάστηκε», δεν θα έπρεπε να πέφτει στο θύμα αλλά στον βιαστή.

NewsRoom 18/01/2022 | 17:24

Η δημοσιογράφος του ethnos.gr και του OPEN Ευλαμπία Ρέβη τοποθετήθηκε για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, - για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, που αντί να στραφούν στον θύτη, στρέφονται προς το ίδιο το θύμα και τις συνθήκες υπό τις οποίες βιάστηκε.

Το τελευταίο ειδικά διάστημα, φέρεται να υπάρχει μια όξυνση των «τάσεων» για «victim blaming» ρωτώντας «γιατί και πώς η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου» αλλά και μια πεισματική προσκόλληση σε ξεπερασμένα στερεότυπα για το ποια χαρακτηριστικά συνθέτου το προφίλ ενός βιαστή, με ερωτήματα της φύσεως «Τι ανάγκη έχουν τρία όμορφα παιδιά να ναρκώσουν μια κοπέλα;». Ερωτήματα συνεπώς που αντί να στραφούν στον θύτη, στρέφονται προς το ίδιο το θύμα που βιάστηκε.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου, χωρίς πολλά λόγια - εκφράζει πως το βάρος της απάντησης στο ερώτημα «γιατί ένα θύμα βιάστηκε», δεν θα έπρεπε να πέφτει στο θύμα αλλά στον βιαστή: «Αυτό χωρίς κανένα σχόλιο».

Ακολουθεί η ανάρτηση της Ευλαμπίας Ρέβη