Newsroom

Newsroom

Η Γαλλία έστειλε ξανά τη λίστα Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών

Παρελήφθη την Παρασκευή από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο…

lagarde listΠαρελήφθη την Παρασκευή από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το HOT DOC στο έκτακτο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, είχε αποκαλύψει όλη την καυτή διαδρομή της επίμαχης λίστας με 2.059 ονόματα Ελλήνων οι οποίοι είχαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας και η οποία πήγαινε από συρτάρι σε συρτάρι των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και στους επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Η λίστα που είχε δοθεί στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του Υπουργού (ο ίδιος δεν θυμάται σε ποιον) και στη συνέχεια, στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Όλες αυτές οι ενέργειες, από την απόκτηση του ψηφιακού υλικού έως και την παράδοση στον κ. Καπελέρη πραγματοποιήθηκαν χωρίς πρωτόκολλο και χωρίς διαβιβαστικό σημείωμα.

Η δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από το HOT DOC είχε προκαλέσει σάλο τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, με τα ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν από την πρώτη στιγμή την δίωξη, τη σύλληψη και την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη.