Newsroom

Newsroom

Η Ευρώπη σε κρίση πανικού: Χημικά όπλα στις Βρυξέλλες, αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France, "απαγορευτικό" για Κολοσέο (δείτε

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Βέλγιο, ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με την κυβέρνηση της χώρας να λαμβάνει…

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Βέλγιο, ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με την κυβέρνηση της χώρας να λαμβάνει από σήμερα Σάββατο έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «άμεση απειλή».

Η βελγική πρωτεύουσα είναι σήμερα μια «νεκρή» πόλη αφού οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό, να εκκενώσουν τα εμπορικά κέντρα, να αναβάλουν συναυλίες και πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να αποφεύγουν την παρουσία τους σε συναυλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και  αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ανακοίνωσε την αύξηση του επιπέδου της τρομοκρατικής απειλής στο ανώτατο όριο, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει «κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».

Στο μεταξύ, η βελγική εφημερίδα «Dernière Heure» μετέδωσε πληροφορίες ότι χθες το βράδυ στο Μόλενμπεκ, στη συνοικία που μεγάλωσε ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι αρχές εντόπισαν ένα οπλοστάσιο με χημικά όπλα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, χημικά όπλα και εκρηκτικά ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που εντόπισε η βελγική αστυνομία.

Την ίδια ώρα, αναγκαστική προσγείωση στο Μάντσεστερ πραγματοποίησε αεροπλάνο της Air France, που είχε απογειωθεί από το Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες εντοπίστηκε ένα «ύποπτο αντικείμενο». Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες.

Παραλλήλως, να μην πλησιάζουν στο Κολοσσαίο», συμβουλεύει τους τουρίστες η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρώμη, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η προτροπή είχε ως άμεσο αποτέλεσμα ο αριθμός των επισκεπτών στο αμφιθέατρο Φλάβιο κατά την σημερινή ημέρα να μειώθηκε αισθητά. Σαφή μείωση παρουσίασε και η προσέλευση τουριστών στα καφέ και στα εστιατόρια στην γύρω περιοχή, από τις πιο εμπορικές της Αιώνιας Πόλης.