Η εφημερίδα «Εποχή» που πρόσκειται στον Τσακαλώτο ίδρυσε ήδη το νέο κόμμα

Πρόεδρος του νέου κόμματος η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Αλέξης Χαρίτσης, συμπρόεδρος ο Διον. Τεμπονέρας και Γραμματέας ο Γ. Σακελλαρίδης!

τσακαλωτος αχτσιογλου

Έτοιμο φαίνεται ότι είναι ήδη το νέο κόμμα στην Βουλή που θα προκύψει από τη διάσαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την επικείμενη – όπως όλα δείχνουν – αποχώρηση και της ομάδας Αχτσίόγλου (6 συν 6) αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας “Εποχή” που πρόσκειται στην Ομπρέλα και στον Ευκλειδη Τσακαλώτο και της οποίας ο εκδοτης είναι μέσα στα 47 στελέχη της τάσης που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή την περασμένη Κυριακή, ένα σενάριο αυτού του νέου κόμματος, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα εξής πρόσωπα. Την Έφη Αχτσιόγλου ή τον Αλέξη Χαρίτση για τη θέση του προέδρου της ΚΟ, τον Διονύση Τεμπονέρα ως συμπροέδρου … του νέου κόμματος και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για Γραμματέα του νέου κόμματος. Όπως πάντως ξεκαθαρίζει ο αρθρογράφος αυτο το σενάριο αποτελεί επιθυμία και δεν βασίζεται σε πληροφόρηση ή συνεννόηση. Τέλος εντυπωσιάζει ο χαρακτηρισμός για το κόμμα που άφησε. “Συριζαικό καφενείο” …

Ούτε ο Βορίδης με τον Άδωνη δεν έχουν καταφερθεί με τετοιον όρο …

 

 

Πάντως φαίνεται ότι η εκτίμηση που υπάρχει στους “6 συν 6” είναι πως πλέον η παραμικρή καθυστέρηση θα σημάνει και την οριστική απώλεια του όποιου πολιτικού κεφαλαίου έχει απομείνει, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και άλλα στελέχη, που συγκρότησαν τη ομάδα των νέων στελεχών που ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε κάποτε ως την επόμενη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται οριστικά στην έξοδο.

Δίπλα σε αυτά τα στελέχη φαίνεται να συντάσσονται ορισμένα από «τα παιδιά» του Αλέξη Τσίπρα, όπως η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου η οποία διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Μακεδονίας ή η Θεανώ Φωτίου που βρέθηκε μαζί με την ¨Έφη Αχτσιόγλου στο υπουργείο εργασίας.

Παλαιότερα στελέχη και βουλευτές όπως η Σία Αναγνωστοπούλου ή ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Γιώργος Κυρίτσης που έμεινε πίσω με τη νεότερη γενιά να βοηθήσει, δηλώνουν τώρα έτοιμοι να αποχωρήσουν με την πρώτη ευκαιρία και δεν κρύβουν την ανάγκη όλα αυτά να γίνουν γρήγορα.

Οι επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου, που υπέγραψαν το κείμενο-καταπέλτη για το κ. Κασσελάκη, μετά την Κεντρική Επιτροπή, καταγγέλλοντας «ακροδεξιά πρακτική και ρητορική», αν ακολουθήσουν τη διάσπαση δεν αποκλείεται να βρουν δίπλα τους και άλλους βουλευτές, φτάνοντας τον ιδανικό αριθμό των 10 βουλευτώνν μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα και συγκροτώντας ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με τη δημιουργία ξεχωριστού κόμματος τότε δεν αποκλείεται για πρώτη φορά μη κοινοβουλευτικό κόμμα να έχει κοινοβουλευτική παρουσία και δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα.

(Με πληροφορίες από το The Faq)

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος