Η Έφη Αχτσιόγλου υποψήφια… «Between Two Ferns» με τον Ζακ Γαλυφιανάκη

Ανάμεσα σε δύο... φίκους;

My project 11

Μόνο ο ανορθόδοξος ελληνοαμερικάνος σταρ του Hollywood, Ζακ Γαλυφιανάκης έλλειπε από το σκηνικό της σημερινής ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η θρυλική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη διαδικτυακή εκπομπή του Ζακ Γαλυφιανάκη, με τίτλο «Between two ferns», δηλαδή «Ανάμεσα σε δύο φτέρες», έγινε μια από τις πιο προβεβλημένες όταν άρχισε να καλεί τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood και να τους κάνει συνεντεύξεις που έμοιαζαν περισσότερο με on camera τραμπούκισμα.

Η αυξημένη δημοφιλία των εκπομπών του όμως προσέλκυσε όχι μόνο γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά ακόμη και πολιτικούς όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον.

Aνάμεσα στους καλεσμένους του Γαλυφιανάκη έχουν υπάρξει ο Bruce Willis, o Bradley Cooper, o Brad Pit, η Jennifer Aniston, η Charlize Theron, ο Sean Penn και άλλοι. Η σειρά μάλιστα έγινε αργότερα και ταινία, με τον ίδιο τίτλο και ακόμη περισσότερες συνεντεύξεις.

Η κεντρική ιδέα της παραγωγής του Γαλυφιανάκη πάντως δεν ήταν άλλη από το να βάζει λαμπερά πρόσωπα σε ένα απολύτως φτηνιάρικο στούντιο και να τους ξεγυμνώνει από τον μύθο που έχει πλάσει η show biz γύρω από τις εικόνες τους.

Με καυστικά και καθόλου πολιτικά ορθά σχόλια για αποτυχημένες ταινίες, για τη σωματική τους διάπλαση, την εμφάνιση και την ηλικία των καλεσμένων, ο Γαλυφιανάκης έβαζε τους μεγαλύτερους σταρ ανάμεσα σε δύο φτέρες και τους… «ξετίναζε», σε σημείο που ο θεατής να μην καταλαβαίνει αν ο εκνευρισμός τους είναι πραγματικός ή μέρος του concept της εκπομπής.

Επιστρέφοντας στη σημερινή παρουσίαση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου λοιπόν και την εμφάνισή της ανάμεσα σε δύο… φίκους, δύο τινά υπάρχουν: είτε η ομάδα της έστησε το σκηνικό ακριβώς έτσι για να γίνουν οι αντίστοιχες ταυτίσεις στο μυαλό των πιο «μυημένων» τηλεθεατών, είτε η σειρά του Γαλυφιανάκη τους είχε ξεφύγει τελείως και η εικόνα που είδαμε ήταν απλώς μια τυχαία σύμπτωση.

Αν ισχύει το πρώτο, ένα ειλικρινές μπράβο στην ομάδα της. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιους συμβολίζουν οι δύο… «φίκοι» που την περιστοιχίζουν. Αν ισχύει το δεύτερο, η σημειολογία στη σύγχρονη πολιτική θέλουν πολλή-πολλή προσοχή…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…