Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου στο Koutipandoras για την εξοργιστική αποφυλάκιση του μεσίτη

«Αποφυλακίζεται προτού καν καθαρογραφεί η καταδικαστική απόφαση» - Η αντίδραση της πολιτικής αγωγής για την αποφυλάκιση του μεσίτη προτού συμπληρωθούν 2 μήνες από τη φυλάκισή του

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τη στιγμή της καταδίκης του μεσίτη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, και πλέον, ο ίδιος αφήνεται ελεύθερος καθότι η Δικαιοσύνη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος.

Αρχικά να σημειωθεί ότι ο μεσίτης ήταν ο μοναδικός που είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ο ίδιος, μαζί με τον 77χρονο κοσμηματοπώλη, ήταν οι μοναδικοί που καταδικάστηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί είχαν κριθεί αθώοι.

Πλέον, μετά και την υπό όρους απελευθέρωση του μεσίτη, μόνο ο 77χρονος κοσμηματοπώλης εξακολουθεί να εκτίει την ποινή του, αλλά κατ’ οίκον, εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας και των ζητημάτων υγείας του ίδιου.

Άννυ Παπαρρούσου: «Είναι μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, σχολίασε στο Koutipandoras.gr την απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπό όρους αποφυλάκιση του μεσίτη, ξεκαθαρίζοντας πως αποτελεί πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έρχεται να ανατρέψει την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση, προτού καν καθαρογραφεί το σκεπτικό της απόφασης που τον οδήγησε στη φυλακή. 

H Άννυ Παπαρρούσου σχολίασε ότι: «Είναι μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ανατρέπεται στην ουσία μια πολύ πρόσφατη δικαστική απόφαση. Η κρίση του δικαστηρίου, κατά τη γνώμη μου στηρίχτηκε σε εσφαλμένα δεδομένα, με κύριο ζήτημα το ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση»

Σχολιάζοντας περαιτέρω το γεγονός της αποφυλάκισης του μεσίτη προτού καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση που τον έστειλε στη φυλακή, η Άννυ Παπαρρούσου εξήγησε ότι: «Πριν να υπάρχουν δεδομένου που προέκυψαν από την πολύ πρόσφατη ακροαματική διαδικασία που κατέληξε σε καταδικαστικό αποτέλεσμα, το δικαστήριο αποφάσισε να ανατρέψει αυτή την απόφαση, χωρίς να έχει το σκεπτικό της»

Σχετικά με τις κινήσεις που πιθανό να ακολουθήσει η πολιτική αγωγή εξαιτίας της προκλητικής αποφυλάκισης του μεσίτη, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ανέφερε ότι: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αίτηση στον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης αυτής».

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανού, ο…

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίασε τον…