Newsroom

Newsroom

Η ατάκα Τσακαλώτου που ηρέμησε το Eurogroup, το παρασκήνιο και οι νέες απαιτήσεις Σόιμπλε (δείτε βίντεο)

Ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από τα προηγούμενα επικράτησε στο Eurogroup της Παρασκευής. Η υποδοχή την οποία επιφύλαξαν οι εταίροι στον…

soible 33

Ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από τα προηγούμενα επικράτησε στο Eurogroup της Παρασκευής. Η υποδοχή την οποία επιφύλαξαν οι εταίροι στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ανακοίνωσε στην συνεδρίαση ότι η συμφωνία ψηφίστηκε από περισσότερο από τα 2/3 της ελληνικής Βουλής ήταν ενθαρρυντική. Το λόγο πήρε αμέσως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως είναι «πολύ σημαντικό ότι την συμφωνία ψήφισε και η αντιπολίτευση, η Δεξιά και το Κέντρο».

Αντίθετα, ελαφρώς επιφυλακτικός παρουσιάστηκε στο σημείο αυτό ο ισπανός υπουργός, Λουίς ντε Γκίντος που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ναι μεν η Βουλή ψήφισε, δεν ψήφισε όμως το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και πάλι, η απάντηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν όμως άμεση και ξεκάθαρη: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο πρωθυπουργός ελέγχει την κατάσταση», ήταν τα λόγια του υπουργού Οικονομικών.

Ικανοποιημένος δήλωσε, όταν πήρε το λόγο ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκπλήσσοντας πιθανώς τους συναδέλφους του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, μαθαίνω ότι οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα έγιναν σε πολύ καλό κλίμα», ανάφερε προσθέτοντας πως «τώρα το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό» – προφανώς αναφερόμενος στον προκάτοχο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη.

Συνολικά ο κύριος Σόιμπλε πήρε το λόγο τρεις φορές, ζητώντας την λεπτομερή εξέταση των όρων της νέας συμφωνίας, ενώ εστίασε σε τρία σημεία: στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στο να συσταθεί γρήγορα το ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και να έχουν λόγο στη λειτουργία του και οι δανειστές, αλλά και τα «κόκκινα δάνεια», για τα οποία υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να τα διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση.

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…