Newsroom

Newsroom

Η Αρένα με τους Υποψηφίους

Της Λουκίας Χουλιάρα

kaklamanis spiliotopoulos

Της Λουκίας Χουλιάρα

Ο επίσημος ισχυρισμός της Ν.Δ. ότι δεν επιθυμεί να δώσει χρίσματα, σίγουρα προβλημάτισε και τον πλέον φιλικά- προς τη δεξιά παράταξη- διακείμενο. Η γενική εντύπωση που δημιουργήθηκε και η οποία «αιωρείται» στην πολιτική ατμόσφαιρα, είναι ότι η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία είναι τόσο ευαίσθητη που η Λ. Συγγρού δεν έχει την πολυτέλεια να φλερτάρει με πιθανές διαγραφές ανταρτών. Η ανοιχτή αμφισβήτηση ενός δοθέντος χρίσματος, προφανώς και θα συνιστούσε αιτία διαγραφής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και υπό το «καθεστώς» πανικού, το οποίο η κυβερνητική δημοσκοπική πτώση διαμορφώνει, αναδύθηκε «μεγαλοπρεπώς» το τεταμένο, εντός της Ν.Δ., κλίμα!

Τα διχαστικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν με τις υποψηφιότητες Α. Σπηλιωτόπουλου και Ν. Κακλαμάνη για το Δήμο Αθηναίων και την ανοιχτή κόντρα Ιωαννίδη- Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσομοιάζουν σε εμφύλια διαμάχη και γιγαντώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κύριος Σαμαράς! Όλη αυτή η κρίση, σίγουρα αποδυναμώνει το σύνηθες «επιχείρημα» των κυβερνητικών στελεχών περί εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και περί ακαταλληλότητάς του να αναλάβει τα ηνία της χώρας, λόγω της ύπαρξης συνιστωσών! Γαλάζια στελέχη, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τον κίνδυνο, η κομματική βάση της Ν.Δ., να οδηγηθεί κατακερματισμένη στις επερχόμενες εκλογές!

Το ποιος από τους ομοϊδεάτες, επίδοξους δημάρχους και περιφερειάρχες θα επικρατήσει, εν τέλει, είναι μάλλον ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα! Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει είναι η έκταση των πληγμάτων- που η εμφύλια αυτοδιοικητική σύρραξη- θα επιφέρει στην κομματική συνοχή της Ν.Δ.. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ενδεχόμενο πολύ πιθανό, ο εφιάλτης των διαγραφών θα αποτελέσει μια- καθόλου επιθυμητή- αλλά αναπόφευκτη πραγματικότητα. Τα προβλήματα του κυρίου Σαμαρά φαίνεται να μην έχουν τέλος. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τείνουν να ξεπεράσουν σε απόλυτο αριθμό, ακόμα και τα “Success Stories” του!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά